Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sacramment

Liceum Zaoczne

Polecane posty

Gość sacramment

Witam, w tym miesiącu kończę zawodówkę, więc chciałabym się uczyć gdzieś dalej, pochodzę z niedużego miasta i chcę kontynuować naukę w Warszawie. Więc pytanie brzmi tak, znacie jakieś dobre liceum zaoczne (najlepiej zawodowe)? Podacie nazwy szkół i opinie? Nie chce iść do byle jakiego, tylko do takiego gdzie poczułabym się swojo i które jest sprawdzone. Więc proszę o pomoc i może niech ktoś doradzi co mam dalej robić bo jeszcze się zastanawiam czy iść do takiego liceum :c

Gość gość
a po co ci to? maturę chcesz pisać?

Gość sacramment
po prostu chce dalej kontynuować naukę, matura może też. Jednak bardziej chodzi mi o zawód (fryzjer/kosmetyka)

Gość gość
Są różne szkoły np. Żak albo Cosinus. Ja sama kiedyś chodziłam do cosinusa i szczerze odradzam tą szkołę. Jest tam bardzo niski poziom i nic cie nie nauczą. Ale z tego co słyszałam to podobno Żak to lepsza szkoła od cosinusa, więc może spróbuj tam. Ale mimo to i tak musisz się przygotowac do tego że w szkołach zaocznych poziom jest zawsze niższy niż w normalnej szkole, więc jeśli myślisz o maturze to będziesz sama musiała zakuwać. A jeśli nie to śmiało startuj.

Gość sacramment
z nauki jakimś geniuszem nie jestem, ale jednak chciałabym by była to szkoła która ma dobre opinie i dość dobry poziom

Gość gość
Cku 3 warszawa wola, polecam ja chodze i jest ok.

Gość gość
Niewazne gdzie sie bedziesz uczyc, czy w dziennej czy zaocznej, tak czy inaczej za kilka miesiecy albo lat zapomnisz 90% tego czego sie uczylas. Polecam Cosinusa, nauczyciele spoko (nie to co to qrestwo w dziennych szkolach, gdybym wiedzial to co wiem teraz to nie zmarnowalbym tylu lat w normalnym liceum :o) a to ile sie nauczysz to zalezy tylko od ciebie. Jednak troche pouczyc sie trzeba przynajmniej zeby pozaliczac i dostac papierek. W dluzszej perspektywie to i tak niewazne bo nie zapomnisz tylko tego z czym bedziesz miec stycznosc czyli np informatyk praca przy komputerach itd na bank po kilku miesiacach gowno bedzie pamietal czego nauczyl sie na chemii czy fizyce :D ale wszystko co zwiazane z komputerami zostanie we lbie.

Gość gość
Informatyk, czy programista to bardzo dobre zawody, warto więc pójść do dobrego liceum, technikum, a później na studia. Z resztą warto sobie zobaczyć na http://www.gowork.pl/praca/informatyk;st/wroclaw;l ile jest dostępnych ofert. Jest w czym wybierać.