Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 26 stopni w domu jak wychlodzic

Polecane posty

Gość gość

jak w saunie. spac nie moge po nocach.

Gość gość
Mam to samo... sypialnię mam na piętrze (poddasze) i tam jest jak w saunie. Gorąco i słaby przepływ powietrza, a do tego okna od południa i zachodu. Mój patent to otwieranie okna wieczorem i wietrzenie, potem otwarte okno całą noc i rano. Potem okno zamykam na cały dzień i zasłaniam rolety. Otwieram ponownie wieczorem. Pomaga i w dzień jest względnie chłodno. Najgorsze co może być to otwarte okno w upał.

Gość gość
Ja też muszę chronić sypialnię przed upałem, bo w całym mieszkaniu najszybciej się nagrzewa. Też wietrzę całą noc i na dzien wszystko zamykam jak jest upał i zasuwam rolety. Najgorsze, że po kilku dniach upalu, nawet ochłodzenie nie przynosi natychmiastowej ulgi, tylko musi minąć jakiś czas. Masakra, myślę nad klimą.

Gość gość
Mam 22. Mam klime bo jak mieszkaliśmy w mieszkaniu to byla niezbedna. Kupilismy elecroluxa taka z rura-1300zl rurę przedluzylismy podlaczylismy zwykla rura spiro do kratki wentylacyjnej w salonie. Ostatnio za oknem bylo 30 stopni. Chodzila w salonie (tam podlaczamy )i chodzila 3h od 10-13 no i 2h wieczorem i caly dzien bylo ok 22-22,5. Dol domu ma 62m. (na razie mieszkamy na dole gora zamknieta drzwiami. Super rozwiązanie. Inna opcja wiatrak wystawić za okno ok 20. Niech lata ze 2-3 h. Nawieje ci chlodniejszego powietrza. No i klima typu split.ale to juz ze 2-3 tysia z jednym urządzeniem a Multi split trzy razy tyle.

Gość gość
Wietrzenie od wieczora do rana, ewentualnie po deszczu, jak jest chłodno. W dzień okna pozamykane a od południowej strony zasłonięte rolety. A i tak mam za gorąco.

Gość gość
W lato to jest masakra jak się niema zasłon lub czegoś żeby okno zasłonić. Ja zainstalowałam rolety kasetowei z http://www.never.net.pl/ teraz jak jest ten skwar to zasłaniam rano i jest chłoniej w pokoju

Gość gość
Kupiłam rolety od http://www.okna-dsystem.com.pl/ i w dzień jest nawet znośnie. Trochę półmrok, ale przez większość dnia mnie nie ma i sie tak nie nagrzewa pod moją nieobecność.

Gość gość
Zróbcie sobie lodową saunę jak w reklamie piwa Lech :-) Mamy klime i mam spokój, w domu stałe utrzymująca się temperatura 20 stopni

Gość gość
Ja miałam 31 w tamtym tygodniu. Masakra. Mamy ciemne rolety i nic to nie dało. Słońce pół dnia w oknach :o