Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa nie pozwoliła mi kupić rowerka biegowego

Polecane posty

Gość gość

Mój maluch bardzo chce rowerek. Postanowiłam, że najpierw kupię mu biegowy, żeby nauczył się na nim siedzieć, trzymać równowagę i kierować. Teściowa, gdy jej o tym wspomniała, kategorycznie zakazała. Jej argumentem było to, że taki rowerek może sugerować homofobię. Brat mojego męża jest homoseksualny i teściowa mówi, że mogłoby się zrobić mu przykro, że taki rowerek kupiliśmy dziecku, bo on nie ma pedałów i może to być odebrane przez niego jako aluzja. Co byście zrobiły na moim miejscu? Olały teściową i kupiły rowerek biegowy czy zrezygnowały?

Gość gość
a szanowny malzonek ci nie jabnal?? czy tez ma takie glebikie problemy zyciowe jak ty? k***a kup dziecku normalny rowerek i juz nie zabije sie, mysmy sie nie pozabijali to to twoje cudo tez sie nie zabije ty myslisz troche dziewczyno?? czy tak sobie pierdzielisz zeby pierdzielic? moze jeszcze taleze tez wygotowujesz, zeby ten twoj skarb jakiejs wrednej choroby nie zlapal??

Gość gość
przeciez to provo co się tak denerwujesz. nie ma az tak głupich prymitywnych bab.

Gość gość
Ja bym kupiła. Co prawda teraz jestem w ciąży ale mam zamiar taki kupić dziecku, oczywiście kiedy przyjdzie taka pora.Rozmawiałam z wieloma koleżankami i bardzo fajnie te rowerki rozwijają motorykę. Później dziecko siada na zwykły rower i po prostu jedzie A teściowej bym powiedziała żeby nie przesadzała. Dodam może tylko ze tez delikatnie mówić mam trudną teściową ale jej złośliwe uwagi puszczam bokiem udaje że nie słyszę ;-) Wtedy szlak ją trafia :-D Pozdrawiam Życzliwa

Gość gość
HAHA dawno się tak nie uśmiałam. Ale naiwne będą Ci doradzać, bo myślą, że to historia prawdziwa. Dziewczyny za dużo "trudnych spraw" i "ukrytej prawdy" :D

Gość gość
Ja pier... Że też na forum przyszłas z takim problemem. Nie potrafisz wymyślić lepszej historii?

Gość gość
a ty masz 5 lat że teściowa ci czegoś zabrania? twoje pieniądze i twoje dziecko więc możesz zrobić jak chcesz.

Gość gość
Kup rowerek biegowy i osobno dwa pedały, żeby bratu nie było smutno. Dziecku wytłumacz, że wszystkie rowery są równe, a te z pedałami nawet równiejsze:-)

Gość gość
Ostatnia odpowiedź rozłożyła mnie na łopatki :)

Gość gość
Hahaha z******ty temat, 9/10 :D

Gość gość
Wiem, ze to prowo, ale dla osób zastanawiających się nad rowerkiem biegowym, to lepsze są już samochodziki biegowe, albo jakakolwiek "maszyna" gdzie dziecko ma szeroko nogi i się odpycha, super sprawa na rozwój bioderek, zalecana przez lekarzy. Moje jeszcze za małe, ale na usg bioderek polecała pani doktor.

Gość gość
To ciekawe co piszesz, bo mi ortopeda powiedzial dokładnie coś odwrotnego - że wszelkie pojazdy, na których dziecko odpycha się, zwłaszcza palcami, powodują nienaturalne ułożenie stopy co w konsekwencji może prowadzić do nieprawidłowego ukształtowania stóp.

Gość gość
Oczywiście o że ortopeda nie poleci, nawet chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego