Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamcia224

Wózki teutonia

Polecane posty

Jestem w pierwszej ciąży i poszukuję wózka- najlepiej 3w1. Wózek musi sprawdzać się w centrum miasta, powinien być dobrej jakości, wytrzymały, zwrotny. Trafiłam na markę teutonia i szukam opinii o ich modelach. Oczywiście jeśli znacie też inne wózki warte polecenia, to też chętnie się dowiem. :)

Gość gość
Mam wózek tako omega. Polecam :)

Mam teutonie, model cosmo. Jeżeli chcesz miejski wózek, to na pewno będzie on dobrym rozwiązaniem. Przede wszystkim jest bardzo zwrotny! Jak już będziesz mamą, która musi pokonywać wiele zakrętów dziennie, zobaczysz jakie to przydatne. Poza tym ma bardzo atrakcyjny wygląd i mimo, że moja córeczka niedługo przestanie już z niego korzystać, praktycznie nie widać śladów użytkowania.

Dziękuję za podpowiedzi. Odnośnie cosmo jeszcze mam pytania- jak to wygląda z tym materiałem? Można go jakoś zdjąć i wyprać? No i czy dziecko jest jakoś chronione przed słońcem? Miałaś okazję jeździć nim podczas upałów? I jak to wygląda ze składaniem? Myślisz, że sama dam radę go wpakować do bagaznika?

Gość gość
Mam teutonię Be You i po roku użytkowania wiem, że drugi raz podjęłabym taką samą decyzję w sprawie wózka. Zwrotny, mimo wagi prowadzi się go jedną ręką, wygodne siedzisko z rozpinaną budą, dwa kierunki spacerówki, koła pozwalające pokonać każdy teren! Bajka! Polecam szczerze.

Kamcia224, całą tapicerkę można zdjąć i bez problemu wyprać. Budka w cosmo jest bardzo duża i ma możliwość wentylacji. Całość jest z filtrem 50, więc nie musisz się martwić słońcem. Odnośnie wkładania do bagażnika - wózek bardzo sprawnie się składa. Sama nie należę do najsilniejszych kobiet, ale wózek jest na tyle lekki i łatwy w obsłudze, że nie mam kłopotów z jego przewożeniem.

Dzięki za wszystkie cenne informacje. A jeśli chodzi o BeYou- też nie ma problemów ze składaniem? I jakie są koła w tych wózkach?

Gość gość
Be You- nie ma problemów ze składaniem, ale wózek zajmuje sporo miejsca w bagażniku, osobno stelaż, osobno siedzisko. Fajne jest też to, że oprócz tego iż spacerówkę możesz założyć w dwóch kierunkach, to jest przekładana rączka, więc w przypadku gorszego terenu, duże tylne koła robią się przednimi, bardzo przydatny bajer;). Także ten model oprócz tego, że sprawdza się w mieście, rewelacyjnie radzi sobie w lesie, w parku.

Gość gość
Potwierdzam powyższe. Wózek Be you to był strzał w 10. Dodam, że ma 3 lata gwarancji. Mnie się lekko rozszedl szew na foteliku do samochodu. Oddam go do reklamacji i dostałam nowy :) kolezce zaginął się hamulec w strelazu. Dostała nowy. Za wózek z gondolka, spacerowka i fotelikiem plus dodatkami dałam ponad 5.tys. Ale to były dobrze wydane pieniądze, bo niedawno urodził się nam drugi syn.

Gość gość
Dodam tylko, że jedyny problem to czas oczekiwania na realizację ... 6 tygodni. Ale jak się wybierze wersję kolorystyczną proponowana przez producenta to wózek jest dostępny od ręki.

Gość gość
Zupełnie zapomniałam, faktycznie ta gwarancja przez trzy lata też miała wpływ na wybór. Będę sprzedawać wózek po 1,5 roku, więc liczę, że wystawię go w dobrej cenie. Co do ceny, zapłaciłam 4,5 za wózek, fotelik maxi cosi, bazę, torbę oryginalną do wózka, ale długo szukałam promocji.

Gość Julka33
Potwierdzam, ze BeYou bez problemu mieści się do bagażnika, wiec nie ma problemu z przewiezieniem go. Kamcia224, koła mają niezależne zawieszenie, dzięki czemu wózek jest naprawdę stabilny. Poza tym dołączone są specjalne ochronne pokrowce na koła. Odnośnie gwarancji - też mam na 3 lata, ale na szczęście nie musiałam jeszcze z niej korzystać.

Gość gość
Z tego co wiem od miesiąca firma Teutonia jest do kupienia. Chyba nie sprzedaje się. Polskie wózki wypierają z rynku te zachodnie, bo są tańsze i lepsze na nasze drogi. Polecam Anexa Sporta, dobre wykonanie ,szwajcarska stylistyka i dużo tańszy od teutonii.

Gość gość
@09:20: Ty wózkiem po drogach jeździsz? Cholery dostaję, gdy słyszę "polskie wózki wypierają, bo są tańsze i lepsze", SERIO?? Polskie wózki przeważają, bo mieszkamy w Polsce. Gdybyśmy mieszkali w Czechach, pewno przeważałyby wózki czeskie, prawda? Nie da się porównać Anexa z Teutonią. Po prostu nikt, kto bierze pod uwagę Teutonię, nie bierze pod uwagę Anexa. Bo to nie ta liga. Z kolei nikt kto bierze pod uwagę Anexa, nie bierze pod uwagę Teutonii. Bo to nie ta liga. Podejmując decyzję, owszem porównywałam parametry wózków. Ale z Hartanem. Nie z Anexem. Sorry.

Gość gość
Ale chyba nikt nie wie że Teutonia jest składana i produkowana w Polsce wiec czemu nie można porównywać z Anexem. Anex bardzo dobrze daje radę na terenie nie równym i świetnie się przy tym prowadzi. Faktycznie moze nie ma co porównywac tych wózków co do ceny ale jako jakości jak najbardziej.

Gość gość
A w Czechach też masa polskich wózków się sprzedaje i sobie chwalą:) Teutonia była dobra 5-10 lat temu teraz zupełnie inna jakość. Dlatego uważam, że mamy w Polsce dobre wózki czego przykładem jest właśnie Anex

Gość gość
Ja miałam model mistral s. Moje odczucia- gondola trochę mała, a moje dzieci były długie i jak miały kilka miesiecy i przyszła zima, to zrobiło się troche ciasno. Po pół roku przesiadały się do spacerówki wiec nie wiem jak byłoby gdyby jeździły do roku jak niektóre dzieci. Mozna wpiąć fotelik samochodowy (potrzebne adaptery, takie łączniki) co jest bardzo wygodne, ale to już chyba standard w wózkach.Duży , łatwodostępny kosz, super materiał, łatwy w czyszczeniu. Spacerówka do tego modelu miała ten plus, że była przekładana i dziecko mozna było powoli przyzwyczaić do jazdy przodem do świata. Ale poza tym niezbyt wygodna do prowadzenia i dla dziecka , starsze dziecko nie lubiło w niej jeździć, szybko kupiliśmy parasolkę rozkładaną w kilku poziomach (maclaren Xt) i było ok. Serwis świetny. Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu wymienili mi w ramach gwarancji koła na nowe jak się troche zużyły, wszystko łącznie z dostawą gratis.Plusem dla mnie była rownież wygoda prowadzenia wózka po dołączeniu dostawki po urodzeniu drugiego dziecka. Podsumowujac- fajny wozek, ale drugi raz nie kupiłabym go, szczególnie za tę cene. Kupiłabym samą gondolę, a pozniej porządna spacerówkę , bo spacerówka od teutonii przydała mi sie moze przez miesiąc.

Gość gość
Co sądzicie o teutoni bliss? Zastanawiam się nad zakupem. Nie wiem jak można wózki Teutoni porównywać do Anexa.... Anexy to nie ta liga, nawet nie będę się rozpisywać i różnicach!

Gość gość
My mamy teutonie Mistral, służy już drugiemu dziecku, gondola używana po ok. pół roku jest jak nowa, spacerówke dość mocno eksploatowalismy i tez jest ok, zaletą wozka jest to, że da radę na największych wertepach , po łące, po kamieniach jeździłam i było ok. Przestawna rączka też uzyteczna, można dziecko ochronić od wiatru, słońca. Jedyna wada to ciężar, do bloku na pewno nie polecam. No i zajmuje sporo miejsca w bagażniku.

Gość Marika477
Wózek musi być przede wszystkim wygodny dla mamy i dziecka. Nie ma nic gorszego niż wkurzanie się podczas spaceru. Dla mnie najlepszy jest wózek z firmy Tutek typu Timer. Bardzo ładny wizualnie i bardzo praktyczny. Wózek jest lekki i bardzo zwrotny.

Gość gość
Dziewczyny też szukam opinii o bliss, ktoś moze miał ten model? Przy pierwszym dziecku użytkowaliśmy teutonię cosmo, bylismy b.zadowoleni - wózek bez wad w zasadzie i świetna jakosc materiałów, nie tylko tapicerki, ale i ramy - trudna nawet do odrapania. Odsprzedalismy bez problemu. Teraz druga dzidzia w drodze i pora rozejrzec sie znow za wozkiem - spodobal mi sie mutsy evo, ale po obejrzeniu na zywo juz go nie chce i mysle ze znow w teutonie zainwestuje. I blagam nie polecajcie juz tego Anexa - tez widzialam i tez nie chce.

Gość gość
A co to znaczy ze wozek jest zwrotny??

Gość gość
Wlasnie spojrzalam na te wozki teutonia - nadzwyczaj brzydkie...

Gość gość
Ktoś się jeszcze wypowie? Czy nikt nie posiada/ł wózka tej firmy?