Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rząd nie ma już kasy na 500plus, teraz dowalą podatkami, że się przewrócimy

Polecane posty

Gość gość

Rozdawnictwo już się kończy, to szukają gdzie uderzyć podatkami w osoby pracujące :O Dostaną po tyłku nie ci co pobierają 500+ i siedzą na stanowisku prezesa zarządu swojej chałupy, tylko ci uczciwie pracujący. Uprzedzając wasze pytanie, nie pobieram 500zł, stać mnie by zapewnić wszystko dzieciom, i poprostu byłoby mi wstyd iść z papierami o pomoc 500+. Ale najzwyczajniej w świecie, krew mnie zalewa, że znów dowalą podatkami w tych uczciwie pracujących i to my poniesiemy ciężar rozdawnictwa Pisiorów!!

Gość gość
Juz jest pomysł, aby podwyższyć podatki najwyżej zarabiającym. Pytanie tylko kogo uznają za najwyżej zarabiającego.

Gość gość
Ależ oczywiście, przecież to już od dawna było wiadomo. Na razie dzięki 500+ ja na przykład mam już wyższe opłaty w banku za korzystanie z karty (bank przecież musi sobie wyrównać za podatek bankowy). A że kasy na ten program już brakuje to na pewno znajdą jakieś sposoby na wyciągnięcie jej od obywateli. Bo przecież stwierdzenie, że "uszczelnią system podatkowy" to fikcja i każdy o tym wie.

Gość gość
jprd a komu dowalą? nam! nie biedocie płodzacej kolejne 500+ , tylko zwyklemu Kowalskiemu , a co sie beda , niech się bida rozmnaza bedzie wiecej Polaczków , ktore niby potem beda robic na nasze emerytury? buhahahaha juz to widze jak oni pojda do roboty to ja zostane kardynałem w spodnicy

Gość gość
Mój znajomy pracujacy w branży ubezpieczeń, powiedział że juz teraz ubezp np samochodu to ponad sto zł wiecej! Nie dość że ja nie dostaje 500 plus to jeszcze zbiedneje bo wszystko podrozeje.

Gość gość
Oczywiście ze wzrosną podatki ktos MUSI zapłacić za program 500 +

Gość gość
w efekcie samotna matka jedynaka dostanie guzik z makiem, bo przekracza magiczne 1600zł o 20 zł i jeszcze bardziej zbiedniej, bo zapłaci na każdym kroku za wszytko więcej :O

Gość gość
oj oj ale nerwy :) jestem mama blizniat, dostalam 1000 zl :) 500 na drugie dziecko (jedna ciaza, jeden porod i dwoje dzieci - cudowna sprawa) i 500 rowniez na pierwsze, poniewaz po powrocie z zagranicy otworzylismy firme, w która duzo zainwestowalismy, i obecnie nadal przynosi straty. 1000 zł wiecej w kieszeni super sprawa, zwłaszcza przy dwojce dzieci naraz. jak firma sie rozkreci, to wiadomo, ze przestana nam placic to drugie 500. nie zagladam innym do portfeli i wam tez radze, bo to przejaw najgorszych cech naszej narodowosci

Gość gość
zgadzam się, poroniony pomysł. Uderza w portfela ludzi bezdzietnych bądź rodziców jedynaków, którzy zarabiają szaloną kwote 3 tys !!

Gość gość
mamo bliźniąt, jakby tobie zabrano a dano innym to inaczej bys mowiła. Dostajesz tysiaka to jestes zadowolona. Dzieci kosztują wszystkich. Rodziców jedynaków też!! a nie wszyscy dostają 500 +

Gość gość
ja tylko czekam az nałożą 150 róznych podatków a potem zlikwidują 500+:D wtedy ucierpią Ci, którzy te 500+ pobierali. Do dobrego łatwo sie przyzwyczaić...

Gość gość
"nie zagladam innym do portfeli i wam tez radze, bo to przejaw najgorszych cech naszej narodowosci" No ty nie ale PIS tak hehe

Gość gość
ta od bliźniąt , nie ciesz sie tak, bo tak ci dowala podatkami za te 500+, ze podatki zjedza wasze zarobki i tak rozkrecisz ta firme ale chyba w skarbówce

Gość gość
Pieprzenie że jedynacy nie dostaja bo jest to program prokreacyjny jest na poziomie ameby. Bo w takim razie w przypadku kobiet ktore maja np niepłodność wtórna,poronienia etc starajac sie o drugie powinny dostać na in vitro i inne leczenia niepłodności. A nie wp*****lanie sie w in vitro i dawania tym co dzieciaki maja co roku. Zresztą w programie wyborczym było jasno powiedziane ze na każde, to gdzie kasa dla jedynaka. Co lepsze wiadomo ze jak ktos ma 2 dzieci to dochod dzieli na 4i talim sposobem dostaja po tys zl na 2dzieci. P******e, a jak.jest dolna granica przyznawania to gdzie jest górną? Ja jestem za.bogata o sto zl by dostać a milionerka by dostać na swoje juz nie?

Gość gość
A co do in vitro to przecież mieli zlikwidować dofinansowania do tego. Zrobili to już? Bo kościół nie uznaje in vitro. Dziecko ma być poczęte w pozycji na misjonarza tylko i wyłącznie a nie dziecko z jakiejś próbówki...eh :o

Gość gość
a słyszeliście o mamie dziecka które jest tak chore że lek który ratuję jemu życie to koszt 20 tysięcy miesięcznie No i sprawa chłopca chorego na raka mózgu z resztą wiele nieszczęść i tragedii pewnie te mamy zamieniły by się z wami na problem z dooopy pt. 500 plus ja rozumiem wasze rozgoryczenie jak mam jedynaków i wasze patologiczne podejście do człowieczeństwa pisane POLACZKÓW no pewnie wy wolicie tych fajnych z daleka niech oni rodzą i płodzą BO wiadomo że wszystkie dzieci mam które mają od dwójki więcej to będzie syf i patologia tak sobie tłumaczcie :-) jesteście takie boskie bo macie jedno dziecko

Gość hgg
No chyba to nikogo nie dziwi? Jak można coś dać, nie zabierając komuś innemu, jak się nie ma w ogóle? Hę? PiS nowej ekonomii nie stworzył, zamieszał tylko we łbach działając na najniższe instynkty żeby na nich głosować. Nawet kilkumiesięczne takie rozdawnictwo pokonało niektóre zachodnie kraje (w styczniu Grecja była na wielkim plusie, rozpoczęła program zasiłkowy, w czerwcu prawie padła) a co dopiero Polskę po 50 latach komuny?

Gość gość
gość dziś oj oj ale nerwy usmiech.gif jestem mama blizniat, dostalam 1000 zl usmiech.gif 500 na drugie dziecko (jedna ciaza, jeden porod i dwoje dzieci - cudowna sprawa) i 500 rowniez na pierwsze, poniewaz po powrocie z zagranicy otworzylismy firme, w która duzo zainwestowalismy, i obecnie nadal przynosi straty. 1000 zł wiecej w kieszeni super sprawa, zwłaszcza przy dwojce dzieci naraz. jak firma sie rozkreci, to wiadomo, ze przestana nam placic to drugie 500. nie zagladam innym do portfeli i wam tez radze, bo to przejaw najgorszych cech naszej narodowosci xxxx nie rozumiem, TY zagladasz do mojego i jeszcze wyjmujesz pieniadze na swoje dzieci. A mnie mowisz, ze nie wolno, dziwna doprawdy logika

Gość gość
już sobie tak nie kadźcie że to tylko wy tak tylko z waszej kieszeni :-D każdy płaci ona skoro mają firmę też płaci bądź zacznie bulić a tu od roku grupka frustratek utrzymuje program 500 plus no brawo ja też pracuje mąż też i też bulimy podatki tak jak i cały moloch z mojej pracy i męża bo nie pracujemy w firmach kilkuosobowych i wszyscy płacimy podatki i mamy dzieci program jest dla każdego są zasady więc albo rodzić albo s/p/i/e/r/d/a/l/a/ć niech te wasze jedynaczki potem sobie szukają takich samych żon i mężów a nie do naszych dzieci łapy pchać won patole z jednym dzieciorem

Gość gość
gość dziś mamusia z językiem rynsztokowym, pracę to ty chyba przez szybkę w gopsie widziałaś :)

Gość gość
Co za wredne świnie bez kultury, widac jaki poziom reprezentuja wielodzietne. Ja niestety straciłam kilka ciaz starajac sie o drugie, i szczerze teraz po wypowiedzi jakiejś tam kretynki wyżej( 14:48) utwierdzam sie w przekonaniu że pokory by sie wam nieco przydało bo rowniez moglas być,w takiej sytuacji i miec tylko 1 dziecko PATOLKO.

Gość gość
no to kuźwa bierzmy ostre narzędzi i idźmy na warszawę walczyć o godne życie za pracę, DOSYĆ PONIŻANIA NAMI PRACUJĄCYMI/EMERYTAMI

Gość gość
No tak baby z kafeterii wola placic na osmiorniczki, drogie alkohole i cygara dla sfory z Partii Oszustow, dla herr tuska i kopaczki smolenskiej, na marsze komitetu obronybkoryta teznpewnie lazicie i robicie za tlum ktory walczy o koryto dla Partii Oszustow

Gość gość
napisałam do was patoloice w języku jaki znacie i jakim ubliżacie matką dzieci większej liczby niż jeden !!!! wielke damy no takie kurfa właśnie do gopru pierwsze poleciały wyliczyły że 5 ,50 dochód do 500 przekroczyły :-p Skończone idiotki i walcie się na ryj wam wolno tu pisać o wielodzietnych wszystko mi o was też :-p Takie bogaczki tu po 50 tysięcy dochodu a co druga płacze że pensję ma 1300 i kilka groszy dochód przekroczyła do 500 żałosne idiotki A pracę mam w molochu więc tak sobie nie słodzić że moje 500 jest od was :-p zazdrosne siksy dorobić sobie dzieci a nie w pisdy komuś zaglądać brzydzę się wami

Gość gość
Ja do 500+ nie mam nic bo mieszkam za granicą i kasę na dziecko pobieram sobie tutaj ale to inna sprawa bo to tylko coś w rodzaju "ulgi podatkowej" bo jeśli pracuje i pracodawca odprowadza za mnie podatek to cześć tej kasy jest mi zwracana. I taka polityka jest. A w pl to się dzieje jakiś cyrk. Przyjeżdżam do kraju średnio co pół roku i za każdym razem wszystko jest droższe. I tak było przed 500 + a teraz to sobie nie wyobrażam.

Gość gość
Do 19:16 karma wróci

Gość gość
Taka prostaczka cieszy sie socjalem wyzywajac od patoli rodziców jedynakow, ake to ty jestes pieorzonym pasożytem. Widać ze menelka to pisała, żal dzieci takich ludzi.

Gość gość
gość 19:16 Słoneczko widać że zazdrość cię zazdrość zżera że mamy jedynków robią kariere mają czas na swoje pasje. Ty narobiłaś dzieci to do pracy!

Gość gość
napisałam do was patoloice w języku jaki znacie i jakim ubliżacie matką dzieci większej liczby niż jeden !!!! wielke damy no takie kurfa właśnie do gopru pierwsze poleciały wyliczyły że 5 ,50 dochód do 500 przekroczyły jezyk.gif Skończone idiotki i walcie się na ryj wam wolno tu pisać o wielodzietnych wszystko mi o was też jezyk.gif Takie bogaczki tu po 50 tysięcy dochodu a co druga płacze że pensję ma 1300 i kilka groszy dochód przekroczyła do 500 żałosne idiotki A pracę mam w molochu więc tak sobie nie słodzić że moje 500 jest od was jezyk.gif zazdrosne siksy dorobić sobie dzieci a nie w pisdy komuś zaglądać brzydzę się wami " BRAWO!!!!!! Ale pojechalas :D

Gość gość
19.16 wstydziłabym się mieć taką matkę jak ty. Ale pewnie twoje dzieci będą takie same chamskie i z wyszczekanym ryjem.