Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witaminaxyz

dyskryminacja starych panien i starych kawalerow oraz singli

Polecane posty

Gość witaminaxyz

Dlaczego tak jest? Np waczasy - zniżki dla par, rodzin z dziećmi, to samo zdarza się w restauracjach, jakieś kupony dla rodzin, jak festyny w mieście to 99 procent atrakcji jest dla dzieci , jwyścigi w workach, malowanie twarzy, stragany z pierdółkami itd (no chyba, że to podstęp, aby wyciągnąć od ich rodziców kasę na różne d**erele). Teraz doszło 500 plus - jak ktoś jest niezamożny ale pracuje, to mu poprawi warunki życia, ale leniów i cwaniaków zmobilizuje do jeszcze większego kombinowania i uciekania od pracy. Jeszcze tylko bykowego nie wprowadzili, ale kto ich tam wie co planują... :( Jesteś sam to nic ci się nie należy, pokój w hotelu - drożej zapłacisz, bilet na PKP - żaden tam ulgowy rodzinny wakacyjny - płacisz 100 procent. W marketach też - mniej kosztuje jedzenie xxl dla kilku osób niż porcja dla jednej osoby (po co mi zestaw 6ciu kotletów?). W pracy też, nie masz dzieci to możesz sobie wziąć urlop w marcu albo listopadzie. Ewentualnie zastąpić koleżankę, albo wziąć nadgodziny, bo i tak nikt na ciebie w domu nie czeka.

Gość gość
to samo program Mieszkanie Plus, co to qrwa ma być! wszystko pod rodziny, ale co sie dziwisz, wiadomo jakie Pisiory sa, ale i tak mamy ujemny przyrost naturalny i zadne pińcset plus tego nie zmieni.

Gość gość
Właśnie, z mieszkaniem to samo. Mieszkania dla młodych, dla rodzin, dla posiadaczy chomików... A dla singla co? A kredyt weż na mieszkanie będąc samemu - masakra.

Gość gość
Do tego wrzask dzieciatych, że mają tak ciężkooo i żeby dowalić bykowe pannom i kawalerom. Ale o tym, że mają odliczenia od podatków, karty dużej rodziny, teraz jeszcze 500 plus i mieszkanie plus to już milczą.

Gość gość
Nie do końca prawda. W biurach podróży, tych renomowanych są bonusy dla singli, nie ma dopłaty, że ci kogoś nie dokwaterują, spoko można jeździć samemu na objazdówki czy wczasy i to jest fajne☺

Gość gość
16:37 Gdzietak? To by mnie interesowało.

Gość gość
bo to jest k******o, pryzkładowo: kase idzie tam gdzie dziecko to 15 letnia dziewczyna która ma chłopaka sponsora i kasa na dziecko... śmiech, a singiel ma 10 rayz gorzej w życiu i mu sie kasa oczywiście nie należy.

Gość gość
A po co dofinansowywać tych trutni singli skoro mają na utrzymaniu tylko siebie.

Gość gość
ta trutni, chyba ludzi ktorzy mysla glowa a nie c***a i chuj.em. taka prawda, ze 1/3 dzieci jest zrodzonych poza małżeństwami, a 2 - wiekszość dzieci jest z wpadki a nie z planowanej ciazy. jak sie zasieje to potem i wypada slub brac, a potem wypada juniorowi pyknac drugie dziecko dla towarzystwa. to sa te wasze milosci/ rzy.gam wami <3

Gość gość
Juz pół roku temu mówiłam o tej dyskryminacji...ale nikt nie czuł sie tym faktem oburzony. To jest bardzo ciekawe, ze dopiero tyle czasu po wyborach sie o tym mówi. A rozmnazac to sie bedzie... ale sama patologia- sie utuczy na tych "pińcet +" lol Geje i lesbijki i inne mniejszosci zakladaja swoje zrzeszenia,bronia swojej innośc****anny i kawalerowie tez powinni, nie bądzmy gorsi. To ze ktoś chce tak życ to jego sprawa i też powinien być szanowany jak reszta mniejszosci.

Gość gość
Singiel piszący coś na temat rodzin i dzieci to chyba największą żenada i obciach. Jedynym ich wysiłkiem jest utrzymać siebie. Tak jak bezdzietne o wychowaniu dzieci. Żałosne i żenujące jest słuchanie tych teoretycznych wypocin. Czasami słuchasz kogoś takiego i autentycznie ma się ochotę zadać jedno pytanie. Czy możesz wreszcie zamknąć ten głupi ryj?

Gość gość
oho, a wasza zasługa jest zasianie i spermy i wyplucie w bolach dzieciaka z kloaki. przez to caly narod powinien pasc na kleczki i oddawac poklony. nikt wam nie kazał pokrywac i dać sie pokrywac, wasz wybor, wiec nie stekajcie i wymagajcie przez to specjalnego traktowania. wszyscy powinni byc rowno traktowani w spoleczenstwie

Gość gość
dzieciate poczuli instynkt jak zwierzęta i płodzą nowych niewolników systemu którzy będą yebać na żydów do osranej śmierci

Gość gość
dyskryminacja jest i się poszerza nikt tego nie widzi oprócz singli, ja niedawno zostałam wyrzucona z kolejki w sklepie choć byłam pierwsza i się śpieszyłam bo w regulaminie sklepu jest napisane że matki z dziećmi i mają pierwszeństwo przy kasie, wyszłam ze sklepu bez zakupów i moja noga tam więcej nie postanie, zastanawiam się nad napisaniem skargi że dyskryminują bezdzietnych, 8 lat tułałam się po wynajmowanych pokojach bo nie stać mnie było na kupno mieszkania dzisiaj musze spłacać kredyt sama, sama za wszystko ciężko pracuje i nikt mi nic nie da za darmo w pracy to samo często trzeba pracować za matki z dziećmi, tracisz pracę zostajesz z niczym a kredyt trzeba spłacać, poza tym rodzice to bardzo roszczeniowe towarzystwo i bardzo często zasłaniają się dziećmi, wszystko im się należy bo mają dzieci ale co mnie to obchodzi? w sklepach nie ma produktów dla singli co często kończy się tym że czego nie dam rady zużyć muszę wyrzucić płacąc za to taką samą cenę co rodzina w której nic się raczej nie zmarnuje, nie mówiąc o 500+ to już kompletnie zdemoralizuje dużą część społeczeństwa która i tak jest nastawiona roszczeniowo

Gość gość
samotni też płacą rachunki, czynsze, kredyt, żywność i nikogo to nie obchodzi sami musza się utrzymać nikt im za rozkładanie nóg nie płaci

Gość gość
gość dziś Nie do końca prawda. W biurach podróży, tych renomowanych są bonusy dla singli, nie ma dopłaty, że ci kogoś nie dokwaterują, spoko można jeździć samemu na objazdówki czy wczasy i to jest fajne☺ x chyba żartujesz. kilka razy byłam sama w pokoju hotelowym. niestety, ale nigdy nie jest tak, że za dwójkę płaciłam połowę ceny. zawsze było to ok. 70% tego, co by zapłaciły 2 osoby. a pokoje osobowe są zawsze kiepsko umiejscowione, np. widok na ulicę, na parking itp. i o jakim dokwaterowaniu ty mówisz? kpisz chyba. nie wyobrażam sobie w ogóle opcji spania w pokoju z obcą osobą. to chyba jakieś hostele i na pewno nie w "renomowanych" biurach podróży. jest to logiczne z pktu widzenia hotelu, single w hotelach są mniej opłacalni, dlatego właśnie, że jak zajmą "dwójkę" to nie płacą za dwie osoby. więc akurat tego nie nazwałabym dyskryminacją, ale zwykłym prawem ekonomi..

Gość gość
wynajmowałam kiedyś mieszkanie z parą do której na weekend zjeżdżało 3 nastolatków, dorosła córka współlokatorki, zięć i 2 letni wnuk, dzieciak o mały włos nie wysadził nas w powietrze odkręcając kurek z gazem bo rodzinka w swoich zachwycie nie zauważyła, wieczorami dzieciak darł się, płakał, walił zabawkami o podłogi, plac zabaw był pod drzwiami mojego pokoju zero spokoju i odpoczynku budzenie w nocy, do pracy chodziłam zmęczona, ośmieliłam się poprosić by byli trochę ciszej i nasze stosunki się popsuły, zaczęło się robienie na złość, wyśmiewanie a najgorsze że robiły to waśnie te dzieciaki z przyzwoleniem urażonej mamusi, musiałam szukać innego mieszkania jeszcze kaucji nie chcieli oddać ale postraszyłam sądem i szybko zmienili zdanie

Gość gość
a spróbujcie mieć odwagę powiedzieć że nie lubicie dzieci to patrzą jak na morderczynie lub wykolejeńca

Gość gość
Sami jesteście jak dzieci tyle że niby dorosłe. Jaki wyczyn że zarobić na siebie musi hehe. Jakie to beznadziejne.

Gość gość
tak jesteśmy zaradne i niezależne nie płodzimy dzieci jeśli nas nie stać by potem wyciągać łapy po mieszkania i kasę od państwa to dopiero beznadzieja

Rodziny z jednym dzieckiem też są dyskryminowane. Ile razy są zniżki dla rodzin, w restauracjach, hotelach. Człowiek otwiera i dowiaduje się, że jego rodzina, nie jest rodziną, bo rodzina w tej wersji to 2+2, Twoje 2+1 to żadna rodzina przecież.

Gość gość
Przestańcie juz z tym dyskryminowaniem w hotelach czy restauracjach. Po prostu większe grupy bardziej opłaca się obługiwać niz mniejsze, czy singli. Przekornie można napisać, że hotele i restauracje dyskryminują właśnie rodziny - wszak jest wiele hoteli tylko dla dorosłych, a restauracje nie serwują gerberków w słoikach. I piszę to jako singielka.

Gość gość
Oczywiście że jest dyskryminacja.Kupujeszansa dajmy na to mały słoik z warzywami na obiad, duży tzw porcja rodzinna wychodzi taniej.Mogę też kupić duży słoik z tą surówka ale po cholere jak połowa wyrzuce bo nie zjem. Takich przykładów jest wiele. Z mieszkaniami też kicha. Wielorodzinni ubodzy dofinansowanie. Mieszkanie dla młodych (ale par nie singli). Kurde,to ludzie mają po jednym dziecku bo się boją że na dwoje nie wydolą, albo i żadnego bo zero lokum,a tacy nifrasobliwi machną piątkę, bo jakoś to będzie. A potem płacz, że chcą pieniędzy, ale nie dla siebie tylko dla dzieci bo one głodne. A co to moje?Było tyle nie mieć. Stać cię na jedno ,miejsce jedno.Na dwoje to dwoje. Ale cóż, nie wszyscy myślą głową. A 500 PLUS, TO TYLKO zachęci nieobowiązkowy do siedzenia w domu,bo poco pracować, jak i tak kasa wpadnie za nic.

Gość gość
pierwsze slysze ze MdM nie jest tez dla singli, niech mnie ktos wyprowadzi z bledu :P

Gość gość
gość dziś a spróbujcie mieć odwagę powiedzieć że nie lubicie dzieci to patrzą jak na morderczynie lub wykolejeńca x dokładnie, ale trzeba mówic to co sie rzeczywiscie mysli, za malo singli sie odzywa wlasnie, bo strach i dlatego zawsze dostajemy po d***e. Nie bd robiła nadgodzin za jakąś klacz rozpłodową. Niech sie nauczą.

Gość gość
16:31 dla singla to jest trumna! :D

Gość gość
gość dziś 16:31 dla singla to jest trumna! X a dla ciebie trumna plus

Gość gość
gość z 17:01, gość z 18:02, nie czepiać się forum, od czego jest call center w biurach podróży? Zadzwonić na infolinię do Rainbow, tam są takie akcje, że jak kupuje ktoś lasta czasem na 10 dni przed wylotem, albo jak nie ma nikogo na dokwaterowanie dostajesz kasę z powrotem, niby tą dopłatę. Ktoś mi polecał, że tak miał na wycieczce do Izraela i do Hiszpanii czy coś. Można pytać w każdym centrum handlowym są biura prawie, albo wejść na stronę. W Itace podobno też jakieś akcje czasem. Rodziny z dziećmi raczej na objazdówki nie jeżdzą, tylko na wczasy

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Jestem singlem z wyboru z uwagi na mało energii do posiadania rodziny. Zresztą pierwszym singlem w tym kraju jest JAROSŁAW KACZYŃSKI, przykład wiecznego singla i starego kawalera.