Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KOSMETOLOGIA studia

Polecane posty

Gość gość

Skończyłam liceum o profilu matematyczno-geograficznym. W obecnej podstawie programowej naukę przedmiotów takich jak chemia, czy biologia kończy się już w pierwszej klasie, a przekazany materiał jest zdawkowy. Marzę jednak o podjęciu studiów kosmetologicznych, w których zakres materiału obejmuje właśnie te przedmioty. Szkoła do której zamierzam iść jest prywatna, więc nie liczą się wyniki z matur. Obawiam się tylko strasznie, że nie poradzę sobie studiując ten kierunek, nie pamiętając już podstaw biologii i chemii. Jestem załamana, gdyż nie interesują mnie inne kierunki studiów. Boję się zaryzykować, lecz wiem, że gdy tego nie zrobię mogę żałować całe życie. Czy może ktoś z was miał podobną sytuację?

Gość gość
Ja studiowałam kosmetologię po bardzo, bardzo długiej przerwie w jakiejkolwiek nauce, także z liceum nie pamiętałam już nic z biologii i z chemii. Na studiach kosmetologicznych będą od Ciebie wymagać to co usłyszysz na wykładach, więc nie ma czym się przejmować. Spokojnie wszystko zrozumiesz i się nauczysz :)