Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, szukam porady może ktoś miał podobną sytuacje i wie co robić..Otóż jakiś czas temu kupiliśmy z mężem mieszkanie w domu wielorodzinnym - kamienicy. Kilka mieszkań jest tam własnościowych lecz pozostałe jak i cały dom należą do 2 właścicieli. Chodzi nam o skrzynkę pocztową. Jest tam skrzynka starego typu bez zamków. Każdy ma dostęp do wszystkich skrzynek. Chcieliśmy wymienić ją na skrzynkę typu euro ale część lokatorów się nie zgodziła bo oni płacić nie chcą. Notorycznie giną nam listy również te z zawartością (sprawa zgłoszona na policje) ale raczej nic z tego nie wyjdzie. Wobec tego chcemy sobie założyć własną skrzynkę na drzwiach wejściowych do mieszkania (mieszkamy na parterze skrzynka zbiorcza jest przy naszych drzwiach)wiec listonosz nie nadkładał by drogi tylko po prostu wrzucał by gdzie indziej. Jednak poczta robi problem bo to tylko jedna skrzynka a nie wszystkie itd. Ale ja nie jestem sponsorem i wszystkim płacić za skrzynkę nie zamierzam a chce by listy do mnie docierały bo czasem to dość ważne korespondencje. Ostatnio znalazłam podarty nasz list koło śmietnika a był z Urzędu Skarbowego. Co robić? Czy są jakieś przepisy, żeby zmusić pocztę do tego by wrzucała list tam gdzie chce zwłaszcza, że to nie będzie dodatkowy wysiłek dla listonosza?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować