Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilianna29

Czy to nie za wcześnie na posłanie dziecka samego na wakacje u dziadków?

Polecane posty

Gość Lilianna29

Rodzice męża nagabują mnie żebym u nich zostawiła córkę na tydzień lub dwa. Córka ma niecałe 11 miesięcy. Mieszkają 100km od naszego miejsca zamieszkania więc nie moglibyśmy sprawdzać codziennie co u niej słychać. Mam wrażenie że to jeszcze za wcześnie. Czy przesadzam i powinnam dać im nacieszyć się wnuczką? Czy to rzeczywiście za wcześnie?

Gość gość
Przesadzasz. Ja miałam 6-7 jak mama zostawiała mnie u dziadków na tydzień/dwa tygodnie wakacji, wspominam to świetnie. :)

Gość gość
dziś Chyba Ci się pomyliło, nie chodzi o 11 lat, tylko 11 miesięcy.

Gość gość
Moim zdaniem za wczesnie. Nie ma leku separacyjnego?

Gość gość
Za wcześnie. Moja ma 4 lata i w tym roku jedzie pierwszy raz na wakacje a i tak nie do końca mi się to podoba

Gość Lilianna29
Dziewczyny, To jaki wiek jest wg was odpowiedni na taki wypad? 2-3 lata? Zastanawiam się kiedy pozwolić na taki wypad...

Gość gość
2-3 lata jest ok

Gość gość
Zdecydowanie za wcześnie, moj syn ma 4,5 roku i w tym roku pierwszy raz będzie bez nas i to tylko na weekend jedzie. Wczesniej nie chciałam bo wolałam wolny czas (weekend) spędzać z dzieckiem a teraz widzę ze sam juz by chcial i to będzie dla niego taka przygoda :)

Gość gość
Zależy od relacji z dziadkami. Na pewno nie wcześniej jak 5-6 lat, chyba że na weekend to może 3-4 lata. Jeżeli teściowie chcą się cieszyć wnuczką to pojedźcie razem.

Gość gość
Wg mnie za wcześnie, mój synek co prawda już raz był na weekend u dziadków, a ma 18 miesięcy, ale moja mama na codzień się nim zajmuje jak ja jestem w pracy, wiec dla niego to nie było żadne wydarzenie bo bardzo kocha moja mamę, ma na jej punkcie fiola, widzi ja codziennie, a ona zna jego wszystkie przyzwyczajenia, plan dnia itd :)