Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WiktorynkaKatarynka

Zaryzykowac?

Polecane posty

Gość WiktorynkaKatarynka

Witajcie. Jestem tegoroczna maturzystka. Chcialam isc na studia, jednak po glebszym zastanowieniu i uswiaodmieniu sobie, ze nie ma zadnego kierunku, ktory w pelni by mnie satysfakcjonowal, i na dobra sprawe nie wiem, co chcialabym w zyciu robic, zastanawiam sie nad wyjazdem za granice jako au pair. Jestem wstepnie dogadana z polska rodzina mieszkajaca w Londynie. Od poniedzialku do piatku mialabym opiekowac sie piecioletniem chlopcem, w soboty sprzatac dom. 70 funtow kieszonkowego tygodniowo+ wlasny pokoj z lazienka i wyzywienie. I o ile mi taka opcja odpowiada- wiem, ze warunki finansowe nie sa jakies powalajace, ale w sumie na tym polega ten program.. Istotniejszy jest kontakt z jezykiem, 'wdrozenie' w obca kulture. Problem stanowi moja mama.. Uwaza, ze nie ma sensu wyjezdzac i pracowac za 'psie' pieniadze. Dodatkowo naciska na studia.. Nie dociera do niej, ze w Polsce czeka mnie raczej srednia przyszlosc. Na nic zdaja sie moje tlumaczenia, ze wole wyjechac i po prostu tam zyc, miec obok kogos, kto bedzie w stanie mnie jako tako poprowadzic i pozniej, jesli zajdzie taka potrzeba, pomoze mi znalezc 'normalna' prace (jako niania pracowalabym przez rok). Doradzcie mi, co zrobilibyscie na moim miejscu; czuje sie niesamowicie rozdarta.

Gość gość
wyjazd to dobry pomysl ale te pieniądze to jest jakis wyzysk za bycie pełnoetatową opiekunką i sprzątaczką. moim zdaniem 200 GBP za tydzien to absolutne minimum. kontakt z jezykiem jest owszem wazny ale otrzymywanie tak niskiego wynagrodzenia nie wplywa dobrze na morale przyszłego pracownika.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl