Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Pomocy moje dziecko przestało wskazywac palcem

Polecane posty

Gość gość

Witam nam córeczke ma 17 miesięcy i strasznie się martwię o jej rozwój. Gdzieś koło roczku wskazywała palcem to co ja interesuje a gdy coś chciała to pokazywala rączka i mówiła daj. Teraz sytuacja wygląda tak że wszystko pokazuje mi albo rączka i to tak leciutko ją wychyla albo tylko wzrokiem.Zawsze komentuje przy tym patrzy na pieska mówi hau hau i na mnie sprawdza czy też widzę i powtarza hau hau .Czy np widzi samochod to tak samo mówi bum bum i sprawdza czy widzę . natomiast jeśli coś chce to albo wyciąga rączkę i mówi to patrząc na mnie albo mówi tylko to nawet ręką nie pokazując tylko wzrokiem. Nawet gdy pytam gdzie jest tata czy lampa to kiedyś pokazywala palcem a teraz patrzy na lampę mówi pampa lub na tatę i mówi tata. Kurcze tak strasznie się boję co z tym palcem czy ona już tam bardzo wie że ja rozumiem i wiem o co jej chodzi że nie chce jej się wskazywać, jednak chyba to marne wytłumaczenie wygląda mi to na regres którego się strasz boję. Czy któraś z mam spotkała się z czymś takim?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować