Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straszne nawyki żywieniowe dzieci.

Polecane posty

Gość gość

Według mnie wielu rodziców bardzo źle odżywia dzieci. Dziecko już od najmłodszych lat obserwuje rodziców, uczy się smaków. Opowiem wam moją historię. Będąc jeszcze dzieckiem nie jadłam żadnych warzyw, bo nie lubiłam. Moi rodzice widząc, że nie lubię warzyw przestali gotować warzywa. Ilość warzyw nawet w zupie została ograniczona do minimum. Sami przestali jeść warzywa. Lubiłam za to jeść chipsy i słodycze, więc rodzice mi je kupowali kiedy o to prosiłam, chociaż też robili mi niespodzianki i kupowali to nawet gdy nie prosiłam. Nigdy nie miałam problemów z nadwagą. Rodzice rzadko pili wodę mineralną, a uwielbiali kupować napoje gazowane typu coca cola, oranżady przez co miałam pr*****cę zębów mlecznych bo ich mi nie myli. Często jadłam też odgrzewaną mrożoną pizzę z marketów. Tata ponadto twierdził, że on nie będzie pił i jadł zdrowych rzeczy, bo nie ma świra na punkcie zdrowej żywności jak inni. Teraz mam żal do rodzicow, bo bardzo trudno zmienić mi teraz wszystkie moje złe nawyki, a gdyby mnie wychowali jak należy, to bym była zdrowsza a teraz często mam przez tę przetworzoną żywność chyba problemy z trawieniem.