Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GBS ,wykryto streptococcus agalactiae

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dziś odebrałam wyniki badań GBS - wykryto streptococcus agalactiae. Czy któraś z Was miała taki wynik? Jakie miałyście zalecenia? Z góry dzięki za odp.

Gość gość
up

Gość gość
Ja to niestety mam :( choć w ciąży teraz akurat nie jestem. Ciężko to wybić. Można jedynie zaleczyć na jakiś czas bo się nie wyleczy. Ogólnie stanowiska lekarzy są dwa jedni leczą by wybić za wszelką cenę inni znów twierdzą ze jak nie ma objawów to się nie leczy jedynie podaje antybiotyk przed porodem. Z antybiotykami jest błędne koło bo wyleczysz gbs dostaniesz grzybicy wyleczysz grzybice masz znow gbs w wymazie.

Gość gość
Dzięki za odp. A mogę zapytać czy miałaś jakieś objawy? Dlaczego robiłaś wyniki na GBS? (myślałam, że robi się je przed porodem)

Gość gość
nie mam zadnych objawow ani mnie nic nie piecze nie swedzi nie mam upławów nawet nie jest nic zaczerwienione w srodku lekarz oglądał kolposkopem, robiłam rutynowo wymaz z pochwy przed zabiegiem. Ze względu na inne dolegliwości nie mogę brać wielu rodzajów antybiotyków, i miałam leczone to macmirorem metronidazolem fluomizinem i nic nie dało. teraz biorę octenisept w strzykawkę i do srodka i probiotyki i jest ilosc nielicza wzrost skąpy ale jeszcze jest :(

Gość gość
Paciorkowce, streptokoki -grozi zapaleniem opon mozgowych i nie tylko martwicze zapalenie powiezi,pluc wsierdzia roze itd:)

Gość gość
Nosicielstwo GBS jest bezobjawowe. Ma to duzy odsetek kobiet. Dostaje sie antybiotyk w czasie porodu i tyle.

Gość gość
gość dziś i po co ten uśmiech na końcu?

Gość gość
Gościu z tym głupim uśmiechem proponuję nie opierać swojej wiedzy na artykułach w necie tylko iśc do lekarza na konsultację lub kilku, lub poszukać fachowych informacji. Owszem gbs może powodować zapalenie płuc, czy inne powikłania ale u dziecka a nie u nosiciela, dlatego też przed porodem podaje się dożylnie antybiotyki i dziecko jest po porodzie obserwowane.

Gość gość
Ja mam streptococcus β hemolizujacy z grupy c w gardle i wywołał zapalenie stawów. Od dwuch msc przyjmuje penicyline pod nazwa ospen 1500

Gość gość
Z tego co wiem to nie leczy się tego w ciąży, bo często wraca