Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buziaczek1245

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Buziaczek1245

Witam od grudnia2015 roku zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne novynette które brałam do kwietnia 2016 niestety miałam problemy i moje wyniki z krwi były niezadowalające ginekolog powiedział ze nie mogę brać tabletklek i potrzebuje przerwy okres po odstawieniu tabletek w kwietniu dostałam 14.04.16 skończył mi sie 19.04 od tej pory nie używamy z partnerem prezerwatyw ponieważ nie lubimy w nich sie kochać bardzo sie boje ponieważ w maju nie dostałam okresu i nie mam go do teraz a jest 5.06.2016 podobno czytałam ze to jest normalne po tabletkach i może spóźniać sie do 2 miesięcy a nawet więcej nie mam żadnych objawów ciąży już dużo o tym poczytałam na rożnych forach dodam ze partner nigdy we mnie nie kończy i staramy sie byc jak najbardziej ostrożni w tej kwestii,proszę o pomoc czy któraś z was spotkała sie z taka sytuacja?:(

Gość gość
Po tabletkach organizm może dłużej dochodzić do siebie i te hormony muszą się uregulować i to może trwać nawet do roku czasu po odstawieniu. Nie u wszystkich dziewczyn jest tak że od razu siup i owulacja. Czasami trzeba na nią poczekać a nieraz wywołać nawet. I to z tego co wiem to dosyć częste przypadki. Co do ciąży to nie wykluczone skoro poza stosunkiem przerywanym nie używacie nic. Ja powiem że ja pierwsze objawy ciąży zaczęłam mieć dopiero jakieś 3, 4 dni po pozytywnym teście, a test zrobiłam 6 dni po tym jak mi się okres spóźniał. I to dosyć mocno odczuwałam te objawy. Najlepiej rób testy mniej więcej co 2 tyg do puki nie dostaniesz okresu i jakby się nie pojawiał po tych 2 miesiącach to do lekarza. Proponuję też się zapoznać ze stronami na internecie dotyczącymi NPR- Naturalnego planowania rodziny, nawet poczytać informacje z różnych stron i poznać jakie są oznaki płodności. Ja miałam sytuację że nie brałam pod uwagę żadnej antykoncepcji hormonalnej ze względów na jej szkodliwość, a gumki po kilku latach ich stosowania zwyczajnie zaczęły uczulać mnie. Korzystaliśmy z tych metod przez pare ładnych lat bez wpadki a potem przydawały się przy staraniach.

Gość Buziaczek1245
Dziękuje no nic na jutro mam wizytę u ginekologa to sie dowiem co mi dolega:)

Gość gość
Dziewczyno ry/paj się do końca a nie przerywaj

Gość gość
A może zamiast prezerwatyw stosujcie inną metodę niehormonalną? Z tego co wiem bardzo dobre są kapturki np femcap.

Gość gość
myślałam o nim, ale boję się ze będzie wyczuwalny podczas stosunku.

No to kalendarzyk, ale to jest bardziej metoda planowania rodziny niż zapobiegania ciąży :) Bądźcie tego świadomi :)

Gość gość
femcap jest niewyczuwalny, wiem bo sama go używam. Fajne są też komputery cyklu do metody objawowo-termicznej. Moja koleżanka ma cyclotest myway i jest bardzo zadowolona

Gość gość
jak to jest z tymi kapturkami , po wytrysku trzeba wyjac kapturek ? a przeciez sperma nadal bedzie w pochwie i nie dojdzie do zaplodnienia ?

Gość gość
to znalazłam na stronie internetowej: Jak wyjąć kapturek antykoncepcyjny FemCap 1. Musisz odczekać co najmniej 6 godzin po o***tym stosunku by móc wyjąć kapturek z pochwy. Aby łatwiej było wyjąć kapturek najlepiej jest ukucnąć i pochylić się. Sprawi to że kapturek będzie bliżej palców. 2. Naciśnij opuszkiem palca kopułę kapturka aby zrobić w niej wgłębienie. To zmniejszy ssanie i zrobi miejsce dla palca by mógł zmieścić się pomiędzy pasek a kopułę. 3. Następnie zaczep opuszek palca o pasek i delikatnie i powoli wyciągnij kapturek z pochwy. FemCap został zaprojektowany z krawędzią która rozkloszowuje się jak odwrócony lejek. To rozkloszowanie sprawia że kapturek antykoncepcyjny przylega do ścian pochwy i nie przesuwa się w trakcie stosunku.

Gość gość
Dzięki wielkie :) Pokazałam ten kapturek mojemu chłopakowi i chyba go kupimy. Nie lubimy prezerwatyw, nie mogę brać tabletek więc będzie dla mnie idealny.