Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prędkość internetu drastycznie spada

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kochani mam taki problem ze swoim internetem od jakiegoś miesiąca mam często problem taki że prędkośc internetu spada mi tak że strony się nie wczytują w umowie mam 5mb/s a potrafi spadać do 0,01mb/s problem ten jest uciążliwy ponieważ trwa często cały dzień, szczególnie tak dzieje się w niedziele nie wiem czy to przypadek, było już to zgłaszane to przyjechali panowie i wymielili końcówkę kabla twierdząc że jest pęknieta, niestety nic to nie dało i problem nadal występuje, na dalsze zgłaszania zawsze dostawca spławia że po jego stronie jest wszystko ok. Nie jest to wina routera bo po odłaczeniu routera i podpięciu kabla bezpośrednio do komputera problem nadal występuje. Co to może być i co mam robic?

Gość gość
Reklamuj do skutku.

Gość gość
reklamacja, albo jesli nie masz antywirusa to zainstaluj i program ''malware antibytes'' jest za darmo, a jesli masz Neostrade to w umowie jest u nich że prędkość na przykład DO 10 mb/s a nie 10mb/s czyli moze byc to 100 kb/s , 1 mb/s itp wtedy trzeba zmienic operatora :O a jesli na reklamacje operator nie odpowiada lub cie zbywa to zgłoś to do UKE (Urząd Komunikacji Elektronicznej, oni sprawują kontrole nad kablówkami, komórkami itp i naprawde potrafią pomóc) lub UOKIK

Gość gość
Tylko że mi się wydaje ze oni sami nie wiedzą co jest dlatego tak spławiają a u innych osób posiadających ten internet niby jest wszystko ok, nawet jak ktoś raczy się pofatygować zobaczyć o co biega to jak na ironie wtedy wszystko działa ok. Załamuje mnie to bo przeglądanie internetu normalnie często jest nie możliwe

Gość gość
mam internet lokalnego dostawcy tzn radiówkę, mam go kilka lat do tej pory wszystko było ok filmiki na YT w hd można było oglądać czy jakieś transmisje bez zaciniania a teraz często jest problem aby coś w jakości 240p się załadowało.

Gość gość
pendrive z jakimś linuksem i sprawdź czy problem nadal będzie wystepował

Gość gość
problem występuje na wszystkich urządzeniach zarówno na laptopie telefonie czy stacjonarnych komputerze, byly one skanowane paroma antywirusami i nic nie wykryło wiec problem jest z połączeniem a raczej z jakością łacza która spada często

Gość gość
dodam jeszcze że po sprawdzeniu pingu straty pakietów są na poziomie 20% a średni ping wynosi 500