Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Polscy pracodawcy mają w większości przedziwne podejście do pracowników

Polecane posty

Gość gość

Miałem szefa, który mnie nie doceniał, więc zacząłem szukać nowej pracy. Szukałem kilka miesięcy - pracodawcy nie przychodzący na spotkania, nie kończące się procesy rekrutacyjne... Kilka razy osoba rozmawiająca ze mną była zachwycona, ale pozostawiła sobie jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji. x W końcu znalazłem pracę, zmieniłem ją. Warunki nie były takie, jak na rozmowie, więc znów zacząłem szukać. Problemy z umową. x Wczoraj byłem na rozmowie, 4h przegadałem z gościem w knajpie. Konkretny. Od razu umowa przedwstępna, na Macu w knajpie pisana, ksero z możliwością wydruku obok, pieczątka w kieszeni. Najlepsze warunki, jakie w życiu widziałem. x Zwalniam się od razu dziś, bo mam zlecenie. No, łaskawie dam im czas do czwartku (w piątek zaczynam). x Na czym polega dowcip? Wydzwania do mnie eks pracodawca - czy aby nie wrócę? 10 osób, u których miesiąc / dwa / trzy miesiące temu "dojrzało" i chcą mnie zatrudnić. Kolejne 5 ma dla mnie pracę ale na pół / ćwierć / część etatu, na dziwnej umowie. Gość, który mi powiedział miesiąc temu, że mnie przyjmuje, a dzień później zadzwonił, że musi przemyśleć moje warunki finansowe, napisał, że chce przedstawić mi ofertę współpracy. x Nie kumam tego. Szukają kogoś kreatywnego, zaradnego, przedsiębiorczego, inteligentnego i z siłą przebicia. Znajdują go. Zastanawiają się miesiącami, czy to aby na pewno to, a potem są zdumieni, że taka osoba już coś znalazła?! To do cholery mam być proaktywny czy nie? :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować