Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze bez śmiechów ocenić oto te dwa imiona męskie i 2 dziewczęce

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze nie wiem czy będzie chłopak czy dziewczyna ale jestem w ciaży :) Mam takie imiona dla chłopca: - Denis - Mario Dziewczyna: - Szantal - vanessa

Gość gość
- Denis -rozważ Dawid - Mario -rozważ Marian Dziewczyna: - Szantal - rozważ Sylwia - vanessa -rozważ Wiola

Gość gość
dno

Gość gość
Denis niestety od razu sie rymuje z penisem. Wiec Mario. A dziewczynka Vanessa

Gość gość
durne prowo

Gość gość
Szczerze i bez śmiechów: żadne mi się nie podoba. Denis, wiadomo, brzmi jak penis i możesz być pewna, że taką ksywkę będzie miało dziecko. Mario - jeszcze by uszło (z tych czterech najlepsze), chociaż kojarzy się jednoznacznie z wąsatym hydraulikiem z popularnej gry. Szanal brzmi jak szatan, a Vanessa jest często nadawane wśród cyganów lub rodzin patologicznych. Poza tym jak to zdrabniać, Wania?

Gość gość
Nie wiem czy to naprawdę czy nie. Pewnie większość zaraz się tu zleci i zacznie nazywać Cię patologią :p Swobodna ocena moja: - Denis - nie podoba mi się (tu pewnie uslyszysz, że kojarzy się z penisem) - Mario - nie podoba mi się - dużo mężczyzn ma taki pseudonim. Może lepiej Mariusz i będziesz mogła nazywać go Mario Dziewczyna: - Szantal - przyznam, że wcześniej nie słyszałam tego imienia, więc sobie wygooglowałam. Imię pochodzące z Rosji. Moim zdaniem całkiem ładne. Oryginalne to na pewno, więc osobie pewnej siebie doda tego czegoś, a osobie nieśmiałej może spowodować wiele problemów. - vanessa - średnio mi się podoba, może być kłopotliwe, bo ludzie nie będą wiedzieć jak je zapisać czy przez V czy W, czy przez s czy ss.(tu tez zaraz zaczna mowic ze to patolka - no co zrobić, jak się przebywa w takim towarzystwie to jak można mieć inne skojarzenia ;) ) Nadal nie wiem czy temat to prowokacja czy nie, ale może pomogłam (pewnie mój komenatrz będzie jedyną odpowiedzią nie-hejtem)

Gość gość
gość dziś - ja tu nie widzę żadnego hejtu, każdy wyraża swoją opinię.

Gość gość
Tylko że ja mieszkam parę miesięcy w roku w USA więc niestety nie mogę dać typowo polskich imion. Jak zdrabniac vanessa - nesa, vani, nesi, itd...

Gość gość
Imię żeńskie musi kończyć się na literę A więc Szantal nie przejdzie w urzędzie. Z resztą to bardziej brzmi na męskie imię niż żeńskie. O ile w ogóle istnieje takie imię bo śmiem twierdzić, ze sama je sobie wymyśliłaś :P

Gość gość
gość dziś aż jestem zaskoczona ;)

Gość gość
gość dziś Tylko że ja mieszkam parę miesięcy w roku w USA więc niestety nie mogę dać typowo polskich imion. Jak zdrabniac vanessa - nesa, vani, nesi, itd... X A co ma do tego mieszkanie w USA? To nagle nie ma imion "uniwersalnych" (czyli brzmiących tak samo po polsku jak i angielsku? Jest i to mnóstwo, podaję kilka przykładów (na pewno lepszych niż te Twoje propozycje): Anna Aleksandra/Aleksander Robert Gabriel Leon Oliwia (lub pisane przez v)

Gość gość
Skoro mieszkasz częściowo w USA, możesz dać imię uniwersalne, które tak samo lub bardzo podobnie brzmi po angielsku jak i po polsku, np. Daniel, Patryk, Monika, Oliwia, Kamila. Vanessa lub Denis to imiona obcojęzyczne, w USA będą ok, ale w Polsce będą brzmieć pretensjonalnie i dziwnie.

Gość gość
gość dziś dodam do tego jeszcze Adam / Tomasz (Thomas)- piekne klasyczne uniwersalne imię

Gość gość
Ale te co podałaś mi się nie podobają nie rozumiesz>

Gość gość
gość dziś Ale te co podałaś mi się nie podobają nie rozumiesz> X No to nazwij Szantal:) Ależ w Polsce będą mieli polewkę z tego imienia;)

Gość gość
Szantal co to za imię? Dziecko chcesz skrzywdzić nadając jakieś dziwne imię kojarzące się z afrykańskimi plemionami. Psa bym tak nie nazwała

Gość gość
okaleczysz dzieci nadając im takie imiona...nie rozumie tego...ale skoro mamie i tacie się podobają...:|

Gość gość
Chcesz zrobić z siebie idiotke i posmiewisko to szantal. No ale stop czemu rozwazasz światowa Pani nadanie imienia zaczynającego się od polskiego znaku? Po hamerykansku nie wychodzi to inaczej? Shaantajl!

Gość gość
Ale te co podałaś mi się nie podobają nie rozumiesz> to są tylko przykłady, przecież jest mnóstwo takich imion: Karol, Maksymilian, Damian, Nikodem, Nathaniel, Julia, Pola, Weronika, Paula, Wioletta, Maria, itp., itd.........

Gość gość
Ja mam Anielkę. Cała rodzina była przeciwna, a ja wciąż nie rozumiem czemu :( Dla mnie to najpiękniejsze imię na świeice. Kojarzy mi się z taka piękną dziewczyną w długich włosach, sukience, na łące wśród kwiatów. Wszystkim nie dogodzisz, kieruj się własnym sercem.

Gość gość
Spójrz na te imiona jednak z perspektywy dorastającego dziecka :/ Ktoś tu zarzucił, że tu na kafeterii to na imię Denis od razu usłyszysz skojarzenie penis. Dorośli ludzie może i będą powstrzymywać się od komentarzy (nie wszyscy), ale jako dziecko w szkole Twój syn będzie miał przechlapane. Może przez to mieć jakieś kompleksy i czuć się niedowartościowany :/ Nie rozumiem Cię kompletnie. Jest wiele imion, które możesz w Polsce zarejestrować z Polską pisownią, która mało różni się od tej anglojęzycznej. A nawet jeśli się różni, to dane imię jest powszechnie stosowane w obu krajach i nie przeszkadza to, że w tym drugim kraju jest mała różnica w pisowni :/

Gość gość
Szantal to imię używane przez amerykańskich murzynów. Jak najbardziej istnieje,ale nie chciałabym się tak nazywac.

Gość gość
U mnie w szkole był Denis (obcokrajowiec) i nazwali go penis... to się samo nasuwa

Gość gość
Szantal.........masakra. Może jeszcze Szantal Kowalska? Szantal Kwiatkowska? albo Szantal Ogryzek?

Gość gość
10.13 wolalabym się już nazywać Szantal niż Anielka. Chociaz i to i to mi się nie podobają. Każdy nazywa jak chce. Mi się akurat Anielka kojarzy ze stara babcia.

Gość gość
chces imie chlopca to Adam, a dziewczynki Ella i bardzo latwo zapamietac.

Gość gość
wszystkie patologiczne, ale jak nie mieszkasz w PL i masz meza obcokrajowca to by Vanessa czy Mario bylo OK.Denis odpada, bo rymuje sie ze slowem miedzynarodowym, wiec nie tylko Polacy by mieli zlewe.A Szantal to naprawde smiechy warte, skad to wygrzebalas, pisze sie Chantelle, bedzie swietnie sie prezentowac w Wypierdkowie czy innej wiosce