Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śląsk jest jedynym regionem w Polsce, do którego nie mogę się przekonac

Polecane posty

Gość gość

Byłam w wielu regionach i tak się nie czułam, natomiast Śląsk i wszyscy Slazacy jakich poznałam nie podeszli mi. Raz ze maja się za lepszych i to odstrasza, dwa ze maja takie butne i zadziorne charaktery, trzy ... ta ich mowa. Nie lubię ani ich gwary ani tej góralskiej ale górale nie są tacy cwani. Do założenia tego tematu zainspirował mnie inny temat o Slazakach. Tylko proszę daruje sobie domniemywanie ze niby im czegoś zazdroszczę. Niczego. Kasę mam dobrą a krajobraz na Śląsku jest najbrzydsxy w całej PL. Za żadne pieniądze nie sprowadzilabym się w taj zanieczyszczone miejsce pełne zaciagajacych ludzi co wyżej "kakają" niż pupcie mają.

Gość gość
To prawda, że Śląsk jest po prostu brzydki. Katowice teraz bardzo stawiają na rozwój, turystykę, ale to nadal brzydkie miasto. Pszczyna jedynie jeszcze ujdzie. Bielsko ma swoje atrakcje, ale to taki Śląsk - nie Śląsk, w ogóle nie pasuje do towarzystwa, bardziej pasowałoby do Małopolski ze swoimi górkami.Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza: syf i masakra.

Gość gość
I jeszcze Chorzów ze swoimi zapuszczonymi parkami, z roku na rok coraz bardziej upadającym zoo i wesołym miasteczkiem, oraz tak zaniedbanym planetarium, że aż żal. Klimat głębokiej komuny.

Gość gość
Gdyby nie Górny Śląsk i Ślązacy już dawno ta zapyziała polsza byłaby zbankrótoana i wzięta w jasyr przez sąsiadów,bo "prawdziwe "polaczki potrafią tylko rozpamiętywać przeszłość i klepać biedę.Na tych pyrach i powstaniu warszawskim byście nie ujechali za daleko

Gość gość
W kategorii najprzyjemniejszych dla oka śląskich miast to wyróżniłabym Tychy, Pszczynę i Bieruń. Ale to takie pogranicze Śląska, bardzo dużo ludzi z Małopolski.

Gość gość
Masz rację Autorko ja mieszkam w Sopocie a moja teściowa jest z rudy Śląskiej i jak pierwszy raz do nas przyjechała to całe święta wychwalala slask. Dobrze wie że nie lubię tamtych stron i ciągle tylko o tym górnym śląsku : pojedziesz z nami tam prawda? Tam jest wszystko tyle sklepów :o

Gość gość
Moja teściowa slazaczka również w kółko o tym śląsku. Wyjechała ze wsi pod poznaniem w latach komuny na slask w wieku 18 lat i uważa się za miastowa. To gruba wiejska baba która pobiła mnie w ciąży :( do tego ciągle klnie i krzyczy. Jak to mówią człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy. Dziś leczę sir psychiatrycznie przez ta śląska rodzinkę

Gość gość
Do 18:24 Weź pod uwagę ile ta, jak Ty ją nazywasz " polsza " dopłaca do waszych upadających kopalń. Kiedyś może byliście motorem, teraz tylko balastem, coraz cięższym i ciągnącym na dno. Węgiel to już przeżytek. Są i będą coraz lepsze źródła energii, ale kopalnie są sztucznie podtrzymywane przy życiu ze względu na miejsca pracy.