Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja mama nie toleruje tradycji robienia wesel

Polecane posty

Gość gość

co prawda na razie nie mam ani chłopaka, ani nie planuję żadnego ślubu, jestem młoda. jednak jak większość dziewczyn wyobrażam sobie w przyszłości swój ślub. nie jestem z gatunku osób, które muszą mieć kieckę za 10 tys. złotych, impreza na 200 osób itp., za typowym disco polo też nie przepadam. jednak moja mama jest za tym, żeby zamiast wydawać kilkudziesięciu tysięcy na imprezę to kościół, potem obiad i o 22 wszyscy do domu. nie miałam własnej 18-stki, na inne też nie bardzo chodziłam i chociaż raz w życiu chciałabym być tą "najważniejszą" na imprezie osobą. wiem, że to moja decyzja, że kiedyś będę sama zarabiać itp, jednak nie znam za dużo osób, które zapłacił w 100% za swój ślub, zawsze jednak rodzice coś pomagają (nawet gdy ktoś ma 30 lat i już zarabia, ale taka tradycja chyba). nie chce imprezy z typowym disco polo, bardziej coś nowoczesnego (ale z tradycyjnymi elementami) no jednak większość kobiet chce wesela. ja również chciałabym mieć tę 1 noc dla siebie do przetańczenia do rana chyba rozumiecie ale nie chcę robić tego wbrew mamie i nie nie piszcie, że jeszcze dużo czasu, że faceta nie mam, bo czas zleci a facet się znajdzie a dylemat będzie ten sam, więc lepiej oswajać mamę powoli ale jak?

Gość gość
i ma rację. to co miałabyś tam wydać to oszczędź, po co wyprawiać wesele? to tylko pokazówka dla rodziny. większośc***ewnie byś nawet nie znała.

Gość gość
zamiast zajmowac sie oswajaniem mamy, znajdz faceta i zacznij myslec, jak zarobisz pieniadze na wesele. Jesli zarobisz, temat przestanie byc problemem, urzadzisz wesele, jakie chcesz

Gość gość
chcesz wesele to sobie rób, ja wolałam uzbierać na wycieczkę i zaraz po ślubie pojechaliśmy do meksyku, z tego co wiem część gości po ślubie zrobiła zrzutkę i poszli do jakiegoś klubu opić nasze małżeństwo, a my tylko na chwilę do domu przebrać się i na lotnisko

Gość gość
Ja też nie przepadam za weselami i też sobie nie zorganizuję. To strata pieniędzy i stresu.