Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mojemu dziecku nagle nic nie smakuje, dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 1,5 roku. Do niedawna warzywa, mieso, jajka, ryby, kanapki byly na porzadku dziennym u niej, wcinala az sie uszy trzesly. Od jakichs dwoch tygodni za nic nie chce tego tknac. Co nie zrobie, to jej nie smakuje. Nie chce otworzyc buzi juz na wstepie, a gdy zacznie jesc, to po 2-3 lyzeczkach zaczyna wypluwac i koniec jedzenia. Na te chwile zjada na sniadanie platki owsiano-jaglane na mleku, potem zupe (rozne) i to jedyne, co jej smakuje. Od obiadu musze juz kombinowac. Chetnie je jeszcze owoce oczywiscie. Jestem zalamana, bo tak pieknie jadla do tej pory. Dzisiaj w akcie desperacji zrobilam jej frytki, oczywiscie zjadla wszystko, ale nie chcę isc w tym kierunku. Jakies rady?

Gość gość
Moim zdaniem przeczekać i nie zmuszać do niczego, moją miała/ na to samo jadła wszystko, potem nie jadła prawie nic teraz powoli wraca do pewnych potraw, ja po prostu nie zmuszam....

Gość gość
U mojej córki są takie akcje jak zęby idą. Nic wtedy nie chce jeść :/.

Gość gość
Czasem tak bywa. Moja córka tezbjadla wszystko a nagle tylko zupę pomidorową. Na każdy posiłek - na śniadanie, 2 śniadanie, obiad i kolację. Po jakimś czasie znów zaczęła jeść. Musisz przetrwać i nie zmuszaj bo znienawidzi jedzenie na dobre

Gość gość
Nie, absolutnie jej nie zmuszam, ale jak nie je nic 7 godzin, to jestem zalamana i chce, zeby juz zjadla cokolwiek. Bywalo juz tak, ze zjadla o 8 rano, platki, o 11 pol porcji zupy i potem dopiero przed 19 cos. Masakra jakas

Gość gość
Jeżeli nie ma jakiś innych niepokojących objawów, to bym kierowała się tym, że dziecko nie da się zagłodzić.

Gość gość
Poza tym jest wesoła jak zwykle i wszystko wygląda normalnie. Nieraz.po dlugiej przerwie w jedzeniu z****ardzo dużo i już wtedy cokolwiek

Gość gość
no chociaz tyle ,ze jak ma duza przerwe miedzy posilkami to je,mojemu synowi to nic nie dawalo.Synek jadl bardzo ladnie warzywa ,owoce a teraz koszmar jakis jak mam go karmic to az mi sie humor psuje pluje wszystkim jest glodny zly ale nie zje i tak walcze z nim ponad pol roku.Nic nic mu ni smakuje zadna zupa ,kaszy teraz nie trawi ,ryby nie zje nawet kanapki nie zje,jajka tez nie tknie.Daje mu platki na sniadania ,bo tylko to zje brak mi sil schudl bardzo ,taka chudzinka jest.A tak poza jedzeniem ok pelen energii ,rozwija sie ksiazkowo.

Gość gość
Bo glupie p***y jestescie i nic nie wiecie o rozwoju mozgu. Wasze dzieci 1,5-4 lat to itensywny rozwoj kolejnych struktur mozgowych. Wasze dzieci nie maja ochoty jesc, bo organizm chce jak najwiecej energii przeznaczyc na rozwoj mozgu, a nie ciagle ja trwonic na trawienie jedzenia. Dawsjcie im jedzenie kiedy chca i unikajcie slodyczy i slodkich napojow, a dzieciaki same beda wiedzialy kiedy jesc. Mozna im probowac podsuwac cos, ale nie na sile.

Gość gość
A umiesz ty, prostaczko, choc troche czytac ze zrozumieniem?

Gość gość
3.39 ty masz cos z glowa jak nie maja ochoty jesc?Moj syn ma ochote jesc i to bardzo ,wola o jedzenie ,masuje sie po brzuszku i jest glodny,problem w tym ,ze nie je bo mu nic nie smakuje otwieram mu lodowke a on nic z niej nie chce a jest glodny.Nie mam juz pomyslow ,niby dziecko sie nie zaglodzi ,ale ostatnio obudzil sie w nocy i plakal bo chcial jesc a w ciagu dnia ****ardzo malo.Rozmawialam z lekarzem ,ale lekarz nic nie doradzil ,dziecko generalnie jest zdrowe.Jak mo mozliwe ze dziecku nic nie smakuje nawet placki i smaczne rzeczy nie chce jesc.

Gość gość
Ty dalej nie rozumiesz... Swiadomosc dziecka a praca jego organizmu to dwie rozne rzeczy... Czy potrafisz sterowac praca swojego serca?... Twoje dziecko jest glodne, bo zoladek chce jesc, ale mozg wysyla sygnal do jego zmyslow, ze chce skupic sie na swoim rozwoju, wydatkowaniu energii zyciowej na ten proces, a nie ciagle trawienie. Ale vo ja bede tlumaczyc idiotkom...

Gość gość
Rozwijający się mózg czerpie energie ze wszechświata :/

Gość gość
Niestety jic sie tu nie da napisac, bo zaraz jest spam...

Gość gość
Od powietrza pewnie ma sie rozwijac

Gość gość
16,25 jakie ciagle trawienie jak on przez caly dzien nic prawie nie je i to nawet nie ma co trawic.Ty pleciesz jak nawiedzona.Tu chodzi o skrajnosc kiedy dziecko nie zjada normy dziennej nie je normalnego obiadu czy kolacji.Mi by nie przeszkadzalo gdyby jadl malo ale jadl zupe np a on nie je i koniec kropka takie to trudne do zrozumienia?Dieta jest tez wazna dla rozwoju dziecka warzywa,owoce,ryby,jajka,kasze,makaron,mieso(choc w malych ilosciach) a on nic z tych rzeczy nie je czasem jak juz nie je caly dzien to sie skusi na chleb z maslem .Co to za odzywianie platki na sniadanie i kromka chleba z maslem przez caly dzien dla 3latka .