Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsenność!!1

Polecane posty

Gość gość

Cześć Wszystkim! Cierpię na bezsenność. Mam ogromne problemy z zaśnięciem. A kiedy już zasnę, wystarczy mały stuk i od razu się budzę. Mam 23 lata. Z powodu ciężkiej przeszłości mam nerwicę. Z bezsennością borykam się ok. 6 miesięcy. Mniej więcej od tego czasu zaczęłam pracować w miejscu, gdzie zmiany pracy zaczynają się od 6 rano i wstaję o 4. Często ze zmiany 15-23/21 mam następnego dnia na 6. Wtedy oczywiście bezsennosć gwarantowana. Zaczęłam brać neopersen sen i hmm.... mogłam zjeść całe opakowanie i nic! Teraz zażywam malutkie tabletki ziołowe ( nie pamiętam nazwy) i też raz pomogą, a raz wcale. Oczywiście mówię tu o dawkach od 7 w górę... 2-3 tabletki nic kompletnie nie dają. Wczoraj pobiłam rekord- 10! :( A więc moje pytani brzmi: JAKI LEK BEZ RECEPTY NAJLEPSZY NA SEN?! Nie chce iść do psychologa/psychiatry, ponieważ 23 lata to chyba za wcześnie na branie mocnych leków. Pozdrawiam!

Gość gość
Idz z tym do lekarza. Juz lepiej wziac mocniejszy lek, a skuteczniejszy niz ladowac w siebie 10 tabletek. Otrujesz sie kiedys dziewczyno.

Gość gość
Podobno mocniejsze leki uzależniają? A po jakimś czasie zaczynają być za słabe... Poczytam jeszcze wypowiedzi innych osób i zadecyduję co zrobić. Dzięki za odp :)

Gość gość
Miałam podobnie byłam u psychiatry który zapisał mi mirzaten i oczywiście pomaga ma psychotropy nie uzależniają uzależniają benzodiazepiny czyli leki nasenne które nie można zażywać dłużej niż dwa tygodnie powodzenia.

Gość gość
Kurcze jak ja napisałam, miało być lekarz zapisał mi mirzaten który mi pomógł i po którym się wysypiam dodam że psychotropy nie uzależniają uzależniają benzodiazepiny które radze nie zażywać

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedzi :)