Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A potem pieprzenie ze maly przyrost naturalny...

Polecane posty

Gość gość

Kolejny raz zus leci sobie w kulki. Moje dziecko ma juz 3 miesiace a macierzynskiego ani widu ani slychu. Przeciagaja jak moga.Gdyby nie partner to dziecko by robilow powietrze i jadlo szczaw bo tak panstwo polskie dba o kobiety! Maja rodzic dziecki z g***tow, chore, niechciane ale maja rodzic! A od strony finansowej maja w d***e czy ma sie za co ta kobieta utrzymac czy nie. I prosze was nie pieprzcie mi o niezaleznosci ze moglam odkladac kase itp bo kase to ja mialam odlozna i rozplynela sie razem z wyprawka, i innymi rzeczami dla dziecka. 500+ mi sie nie nalezy bo 1 dziecko noi partner za bogaty...nawet na becikowe jesresmy za bogaci. Co tym samym? Zniechecaja normalne pracujace uczciwie kobiety do macierzynstwa a zachecaja patologie. Pokazuja ze wrecz nie powinno sie nic robic bo inaczej darmowa kaska nie bedzie przyslugiwac. Chory kraj,idiotyczny rzad. A do ZUS-u to ja juz ani grosza nie odloze tylko do skarpety.

Gość gość
Kontaktowałas się z zusem dlaczego takie opóźnienia? nie jest to normalne....

Gość gość
Po pierwszym MIESIACU zadzwonili do mnie ze kadrowa czegos im tam nie dostarczyla. Lecialam jeszcze tego samego dnia to zalatwic i co? Znow miesiac rozpatrywania. A jak ostatnio zadzwonilam? "Wniosek jest w aprobacji.prosze sie lada chwila spodziewac wyplaty" a to lada chwila juz trwa prawie 2 tygodnie. Zus to oszusci. Zaplac Umrzyj Spier.....

Gość gość
Zadzwon do zus i powiedzą Ci kiedy mniej więcej bedzie wyplata mogą to sprawdzić i mogą Ci powiedziec co się dzieje z wnioskiem. Na rozpatrzenie maja 30 dni.

Gość gość
Bo PISiory tylko potrafia namawiac, a toze trafiaja najnizej bo do patologii no to juz inna bajka.

Gość gość
rany ja miałam macierzyński po 2 tygodniach za pierwsze pół miesiąca i potem co miesiąc zero stresu czy coś może miałaś kombinowaną umowę zatrudniłaś się w 8 miesiącu ciąży bo są takie cukierki :-)

Gość gość
Pracowalam 1,5 roku przed ciaza w tym samym miejscu pracy. Mam umowe o prace niekombinowana.

Gość gość
Tjaaa...powiedza. to jest slynny zus w rybniku a ich powiedza to " wniosek e aprobacji. Prosze sie spodziewac lada chwila wyplaty"