Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z nazwiskiem?

Polecane posty

Gość gość

Nie jesteśmy po ślubie , różnie między nami bywa wiec chciałabym żeby nasza córka miała moje nazwisko . Czy jeśli weźmiemy później ślub będę mieć problemy żeby zmienić jej nazwisko na jego ? Jak to wygląda? Opiszcie mi. Czy wg nie będę mieć problemu że jest uznany jako ojciec a nazwisko matki?

Gość gość
Lepiej weźcie ślub. Bez wspólnego nazwiska jest sporo komplikacji. I nieprzyjemności.

Gość gość
Nie problemu nie bedzie bo to jest bez różnicy czyje nazwisko bedzie miec. Ma takeo samo prawo zeby nosic twoje nazwisko polrostu utarlo sie ze dziecko ma nazwisko ojca ale oczywiscie nie musi. Inna kwestia czy sie ojciec dziecka na to zgodzi. Bo musi wyrazic zgodę. Nazwisko nie ma nic do praw rodzicielskich. Zmiana nazwiaska oczywiscie jest mozliwa ale troche zachodu to kosztuje. Nie mysl ze idziesz do USC i zmieniasz nazwisko i dziękuję. Poczytaj o calej procedurze zmiany nazwiska.

Gość gość
Zmiana nazwiska .Idziesz z ojcem dziecka ojciec pisze ze zgadza się ze dziecko ma nosić jego nazwisko, dostajecie akt urodzenia całkowity wszystko z tyłu jest wypisane i żaden problem wszystko na miejscu od ręki . Np Ty Kowalska on Wiśniewski dziecko chcesz Kowalska to podajesz urzednikowi imie ojca dziecka ale nazwisko przy ojcu wpisza Twoje czyli np jak ojciec Marek mimo ze Wisniewski to wpisza kowalski .Jak zdecydujecie potem na zmianę nazwiska na ojca to jak pisałam wyżej .Idziecie razem ojciec pisze oświadczenie i zmieniają.