Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG wiek ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam wedlug ostatniej miesiączki w tamtym tyg byłam w 33tc plus 3dni na USG pokazało mi jednak 34tc którym terminem się sugerować? Lekarz mi napisał 33tc a nie tak jak w ust 34

Gość gość
sugeruj sie terminem z ostatniej miesiączki. często tak się zdarza, że z usg są rozbieżności kilkudniowe, to nic niepokojącego :) U mnie np z OM wiek 36t2d, a z USG 37

Gość gość
na tym etapie ciąży już nie ma znaczenia wiek wg usg bo każde dziecko inaczej rośnie. Trzeba się trzymać wieku z ost. okresu albo z usg początkowego -do 12tc.

Gość gość
A co za różnica?! Poszczególne pomiary masz na różne tygodnie, i tak nikt ci nie powie kiedy urodzisz, więc do czego chcesz się sugierować...

Gość gość
17:37 RACJA

Gość gość
gość dziś na tym etapie ciąży już nie ma znaczenia wiek wg usg bo każde dziecko inaczej rośnie. Trzeba się trzymać wieku z ost. okresu albo z usg początkowego -do 12tc. X Dokładnie. Moja córka była o ponad tydzień "starsza" niż z terminu miesiączki, ale u mnie w rodzinie rodzą się duże dzieci. USG jest jedynie potrzebne do wyznaczania terminu porodu przy nieregularnych miesiączkach, a i wtedy bierze się pod uwagę USG wykonywane na początkowym okresie, ponieważ wtedy wielkość zarodka=wiek ciąży. Potem, w zależności np. od predyspozycji genetycznych, dziecko może być większe lub mniejsze. A terminu, kiedy się dziecko urodzi i tak Ci nikt nie poda:) W terminie jesteś 2 tygodnie przed i dwa tygodnie po terminie według ostatniej miesiączki:) I tylko od dziecka zależy kiedy będzie chciało wyjść na świat;)