Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy popieracie protest pielęgniarek?

Polecane posty

Gość gość

Zgadzacie sie z tym, ze zarabiają bardzo marne grosze w porównaniu z zakresem swych obowiązków? mam koleżankę pielęgniarkę i za pracę8 godz. dziennie od pon. do piatku jej wypłata na czysto to tylko ok. 3 tys. A jak się nalata do tych pacjentów, pracy naprawdę ma dużo. Strasznie mało, jak na tę grupę zawodową.

Gość gość
idąc tokiem rozumowania piguł ....wyjdźmy wszyscy na ulicę i strajkujmy bo nam mało płacą ! dla każdego jego praca jest ważna ciężka i do tego mało płatna czego one oczekują ? po tym gdy kraj po rządach PO wskich złodziei okradziony przemysł wysprzedany a gospodarka w czarnej d...pie ! Obowiązują je jakieś szczególne taryfy ulgowe ? Miliony ludzi w Polsce pracuje za mierne grosze !

Gość gość
Ja mam cięzką pracę fizyczną, w dodatku na umowę śmieciową- czyli zero urlopu, a zarabiam miesięcznie 1200 zł brutto. Pracuję, bo muszę, , a wstyd mi żebrać po MOPS-ach. Żyję na skraju ubóstwa

Gość gość
to też napisałem ....wielu Polaków żyje za grosze nędzne grosze i do tego ciężko zapie....la ! a te wylazły bo im źle w dodatku PO zadłużyło szpital na miliony ! a one z pretensjami miotły jedne ! Do PO wskich złodziei niech idą z pretensjami !

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Nie popieram.To ustawka Targowicy

Gość gość
praca ciezka, fizyczna, ale z duza odpowiedzialnoscia, zawod ustawiczny, ciągłe kształcenie itd. fakt faktem, że niektóre mają całkiem duże pensje, ale w większości kosztem tego że maja po 2-3 kontakty i z oddziału schodzą na kolejny oddział. jako jedyna grupa zawodowa potrafią się zgromadzić i o coś walczyc. ciezko jest sie zorganizowac, takze szacunek dla nich ze potrafią.

Gość pseudoktoś
3 tys. PLN netto miesięczny zarobek to jest sporo forsy , jak na obecne polskie zarobki w budżetówce ale pielęgniarkom wcale nie zazdroszczę ciężkiej pracy w dyżurach i zmian nocnych , jak wiadomo w każdym kraju Unii Europejskiej polska pielęgniarka na 'dzień dobry' spoko zarobi 1800 Euro miesięcznie mając ogromną wiedzę i doświadczenie ale ostatni tak zwany Polski Rząd POsrańców nie szanował polskiego wyborcy, mówiąc krótko , Polaków traktowali , jak PIĄTE KOŁO DO WOZU , nikomu nie zależało na ludziach, na pracownikach , Pracodawcy mówili wprost, że za bramą czeka 10 osób do pracy i jeżeli nie podoba się praca za minimum krajowe to WYPAD i nie wracaj ! Więc, Polacy wyjechali do pracy do Unii Europejskiej państw 'normalnych' aby pracować nawet za minimum , czyli 1350 ale Euro miesięcznie i tam zostali, pracują i są zadowoleni, nie chcą wracać do Polski Wyrzucaniem pracowników 'na bruk' i rozwalaniem polskiego przemysłu oraz gospodarki Rząd POsrańców doprowadził do tego, że dzisiaj ze świecą szukać fachowców takich jak : - elektryk z uprawnieniami SEP, automatyk , robotyk , elektronik, nawet nie ma typowego murarza, pomocnika murarza ,zbrojarza, cieśli szalunkowego, stolarza , tapicera, dekarza, itd. czyli pracowników ogólno-budowlanych kto mógł, kto chciał to wyjechał i nie ma ochoty wracać ! Teraz, gdy Pracodawcy chcą zatrudniać fachowców to NIE mają kogo zatrudniać , nie ma fachowców !

Gość gość
a tam dupa a nie potrafią ! większości z nich wciśnięto kit do głów a "góra" to wykorzystała dla zagrywki politycznej Kopaczowa już się o to postarała a powodem tego strajku jest udowodnienie jakoby rząd obecny PiS - nie liczy się z ludźmi i nie obchodzą go sprawy społeczeństwa ! Szkoda tylko że tak wielu ludzi nadal daje sobą manipulować ! Nie myśli racjonalnie i jedyne czym się kieruje to dobro własne ! Gdzie te czasy gdy polak za Polakiem murem stał ?! Nigdy dobrze nie będzie w kraju w którym ludzie są tak podzieleni ! Taka jest właśnie misja lewackich sił politycznych , dzielić lud na grupy , wywoływać spór , podżegać do wystąpień ! Jeżeli Polacy tego nie pojmą ...to życzę szczęścia w kraju pod okupantem lewackim PO i ich sponsorem ...Sorosem żydem którego celem jest świat bez tożsamości , tradycji Historii ...świat legalnych niewolników ! 21 wieku !

Gość pseudoktoś
w firmie , w której obecnie jestem zatrudniony na tablicy informacyjnej 'wisi papier' podpisany przez DYREKCJĘ FIRMY i to nie jest żart - jeżeli przyprowadzę fachowca do pracy i ten 'fachowiec' zostanie zatrudniony na stanowisko pracy wg oczekiwań DYREKCJI FIRMY to otrzymam nagrodę pieniężną w wysokości 1000 PLN do ręki i nie mam kogo przyprowadzić do DYREKCJI , wszyscy znajomi , koledzy wyjechali !

Gość gość
w jakiej branży ?

Gość pseudoktoś
w jakiej branży ? - energetyka, automatyka, robotyka, automatyka i sterowanie , znajomość oprogramowania FANUC , SIEMATIC , - znajomość maszyn CNC , - frezer, mechanik narzędziowy, itd.

Gość gość
no proszę ciekawe :) pewnie można jakieś kursy ukończyć ? a z tym że wszyscy powyjeżdżali masz rację , zostali ci co albo mają pracę albo nie mają kwalifikacji do jej wykonywania dobrze ,że wracają szkoły zawodowe ! w końcu młodzi ludzie będą zdobywać zawody które realnie pozwolą im na znalezienie pracy a co za tym , utrzymanie finansowe !

Gość pseudoktoś
gość dziś no proszę ciekawe usmiech.gif pewnie można jakieś kursy ukończyć ? xxx powiem tak - patrząc i obserwując obecną polska gospodarkę to wcale nie jestem zaskoczony, że polska gospodarka otrzymuje RATING UJEMNY - myślenie konserwatywnych polskich Pracodawców opiera się na 'JAKOŚ TO BĘDZIE' , firma lub zakład pracy NIE zlikwidowany do tej pory opiera się na starych fachowcach, na emerytach , za moment starzy fachowcy odejdą z pracy a młodzieży BRAK ! Nie ma ludzi młodych , wyjechali , owszem Pracodawca, który chciałby aby nadal była produkcja w firmie powinien JUŻ PIĘĆ LAT TEMU URUCHOMIĆ SZKOŁĘ PRZY FIRMIE aby młodych uczyć zawodu ale Pracodawca ma takie pomysły w zadzie i nadal liczy tylko zyski i pociesza się , że JAKOŚ TO BĘDZIE ! gdy odejdą z pracy emeryci to Polskę i polskich Pracodawców czeka RATING minus KKK albo minus ZZZ , czyli poniżej gospodarki PERU lub Antarktydy ! ale do BARANÓW to jeszcze nie trafia natomiast Niemcy o tym wiedzą od 20 lat i polską młodzież szkolą na fachowców w różnych dziedzinach !

Gość gość
oczywiscie, ze popieram! i nie jestem pielegniarka :P w mojej rodzinie jest tylko jedna, dawno juz emerytowana, mam kolezanke, ktora szkole pielegniarska robila w UK i w tamtejszym szpitalu teraz pracuje. ale popieram protest pielegniarek! nikt nie strajkuje i nie buntuje sie jesli jest dobrze ewentualnie jak na ten kraj - znosnie! x co do tych idiotycznych komentarzy o wyjsciu na ulice - a idzcie! przeciez nikt wam nie broni!!!! moze was te pielegniarki zainspiruja? powinny jesli jest wam tak zle! nie po to ucza sie lata by pracowac za 3 osoby w szpitalach! a jesli nic nie wywalcza to niech reszta wyjedzie z tego kraju! juz i tak szkoly pielegniarskie sa zamykane. na te istniejace maksymalnie przypada 15 osob szkolacych sie na pielegniarki! a czesc z nich ani nie podejmie pracy w zawodzie, nie za taka kase, a jesli tak to nie tu, tylko za granica. wyobrazacie sobie wasze szpitale za 10 lat??? bez pielegniarek? ewentualnie zaczna sciagac ukrainki, bialorusinki i inne niewolnice, ktore za polowe stawki polskiej beda robic, tak jak robia to bogatsze kraje zachodnie. bedziecie sie dogadywac na migi z ukrainskimi pielegniarkami kiedy wy, wasze dzieci lub reszta rodizny bedzie lezec w szpitalach.