Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrobert

Operacja przegrody nosowej, gdzie w Warszawie, okolicach?

Polecane posty

Gość rrrrobert

Witam. W dzieciństwie w wyniku upadku nosem na beton lub bójek z kolegami miałem złamany nos (widoczne jest jego skrzywienie "garb") i jak byłem ostatnio u laryngologa to dowiedziałem sie mam skrzywioną przegrodę że konieczny jest zabieg-operacja jej prostowania. Nos mam niemal non stop zapchany (obie dziurki) szczególnie w godzinach wieczornych. Od 10 lat jestem uzależniony od kropli obkurczających na bazie oxymetazoliny (Nasivin), zakrapiam je raz na dobę, przed snem - bo nie potrafię oddychac przez usta w czasie snu, a bez kropli nos mam niedrożny, i żadne inne środki (glikosterydy itp) mi nie pomagają. W dzień daję radę bez kropli, oddycham ustami kiedy nos jest niedrożny. Nie wiem czy chodzi tylko o przegrodę, czy może jeszcze dochodzi usunięcie polipów, czyszczenie zatok. Ogólnie jest to bardzo męcząca dolegliwość. Może ktoś z was poleci mi jakiegoś dobrego lekarza chirurga otolaryngologa, klinikę w Warszawie lub okolicach? Mogę iść zarówno na NFZ jak i prywatnie, ważne żeby to było dobrze zrobione i bym nie musiał czekać zbyt długo (latami) na ten zabieg. Podobno konieczne jest szczepienie przeciw żółtaczce typu B? Jaki rodzaj znieczulenia do tego?

Gość gość
Jest to bardzo przyjemny zabieg. Będziesz czuł się jak po ostrej bójce.

Gość gość
Moja siostra robiła sobie przegrodę w Mille Medica u doktora Kukwy, bo ktoś jej polecił ze znajomych. Nie miała nawet dużych sińców pod oczami, ani żadnych powikłań. Podobno to jedna z najlepszych klinik tego typu w Warszawie. Możesz się umówić na konsultacje i sprawdzić czy ci pasują.

Gość gość
Rzeczywiście, wiele osób w Warszawie chwali Mille Medica

Gość gość
To prywatna klinika??