Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boxx

wpuszczają wnuka do pokoju jak śpię

Polecane posty

Gość boxx

Dla mnie to przegięcie. Często wracam zmęczona po południu do domu i muszę się zdrzemnąć dosłownie pół godzinki, żeby później dalej móc wykonywać codzienne obowiązki. W tym czasie teściowa, lub teść pozwalają, żeby ich mały wnuk otworzył sobie drzwi do pokoju i biegał (mówią jeszcze idź do cioci). A wiadomo jak to dziecko biega, śmieje się hałasuje. Żadnej prywatności , żeby odpocząć trochę po pracy. Ja wiem, że wnuk jest dla nich ważny, ale ludzie, tak się nie da mieszkać:( Niby w drzwiach jest klucz, ale jakoś mi tak głupio się zamknąć, żeby nie pomyśleli, że się przed nimi zamykam. Zresztą mały jak trafi na zamknięte drzwi i nie może wejść to piszczy.

Miałam tak kiedyś podobnie. Znajomi zaprosili mnie do siebie na kilka dni. Raz poszłam się zdrzemnąć, jakoś początki ciąży były, więc zmęczona byłam ciągłymi nudnościami i jakoś taka słaba byłam, senna. A ich dzieciaki to tu to tak, krzyczały piszczały i w końcu sama się zamknęłam na klucz w pokoju. Znajomi musieli zrozumieli aluzję, bo dzieciaki dostały mały ochrzan, żeby nie przeszkadzać, bo czasami ktoś może poczuć się zmęczony i nie chce wysłuchiwać ich krzyków ;)

Gość gość
Autorko w czym problem? Wyczaj kiedys moment gdy tesc lub tesciowa spią i wpuść do nich ich wnuka żeby podokazywał, a jak będą pretensje to powiedz, ze nie wiesz o co ta afera, przeciez sami tak robią. Druga spraea, gdzie jest wtedy twoj mąż? Dlaczego nie reaguje? Nie mowie zeby dzieciak w ogole was nie odwiedzal ale nie mozna sobie tak do kogos włazić bez pukania. Masz zamek w drzwiach po to by własnie w takich sytuacjach jak drzemka po pracy, seks, spanie w nocy czy nawet głupie przebieranie się odbywało się za zamkniętymi drzwiami. Masz prawo do prywatności, ale coś mi się wydaje, ze zarowno ty jak i mąż to takie doopy wołowe co własnej niezależności nie pptrafią wyegzekwować. Skoro płacicie proporcjonalnie rachunki za mieszkanie lub dom to macie prawo do prywatnosci w ramach swojego pokoju.

Gość gość
Autorko, kup własne mieszkanie i po problemie :) A póki mieszkasz u teściów to niestety ale trzeba stulić buzię i nie narzekać.

Gość gość
Ale czemu nie możesz zamknąć się ma klucz w swoim pokoju? Zamkniesz się raz czy drugi, to może durne pały załapią, o co chodzi. Dzieciak nawet jak pokrzyczy trochę za zamkniętymi drzwiami, to w końcu znudzi się i odpuści. Druga sprawa, to dlaczego z teściami zwyczajnie nie pogadasz? Nie masz języka w gębie? Nawet jeśli pozwolili Ci mieszkać u siebie, to powinni uszanować, że czasami chcesz pobyć sama i odpocząć. Jesteś w ciąży i masz prawo być zmęczona. Ja sama jestem osobą, której wystarczy na co dzień 5-6h snu a w ciąży potrafiłam spać nawet po kilkanaście, tak byłam padnięta. A jeśli Ty masz jakieś problemy z asertywnością czy komunikowaniem się, to poproś męża. Jemu będzie łatwiej porozmawiać ze swoimi rodzicami. Jeśli rozmowy i zamykanie pokoju nie pomogą, to wyprowadzka i macie święty spokój.

Gość gość
Autorka nigdzie nie napisała, że jest w ciąży :) Po prostu ma ochotę się zdrzemnąć po pracy a jak znam życie, teściom-osobom starszej daty- to się na pewno nie podoba i dziecko to tylko pretekst żeby tej drzemki nie miała (bo jak to, spanie w dzień, znaczy się synowa leń i wyciruch) :D

Gość gość
Ja tak zrobilam gdy moja siostra przyjechała na wakacje na mazury. Z dzieckirm!!! Dlaczrgo?ano dlatego ze jej syn wyszedł na dwór z dziećmi sąsiadów. Potem zaczęły się bieganie w te i sppwrotem. Mój synek spał. Nagle jeden z nich wszedł a to mały Niemiec był i mówi wody wody.głośno. Zabralam go i zaprowadziłam do siostry. Obudzilam i powiedzialam ze te dziecko chce wody.i niech ich pilnuje skoro je zaprosiła. Strasznie była zbulwersowana. Pomyśleć ze nigdy nie została z dzieckiem moim ani żadnym. Może ty tez masz cos na sumieniu

Gość gość
Najgorsze było te bieganie. U mnie dzieciak wie ze jak powiem to nie odpuszcze. A tamte sto razy ulice przebiegają jakby nie mieli rozumu.

Gość gość
zamiast SZCZERZE porozmawiac o sytuacji lepiej oczerniac innych na forum jacy oni straszni jacy zli.. autorko dorosła jestes mówic umiesz idz i porozmawiaj-tak sie załatwia sprawy

Gość gość
23:59 dokładnie tak jak piszesz... nic dodać nic ujac

Gość gość
Nie mieszkasz u siebie, ALE: jeśli nie siedzicie na utrzymaniu tesciow jak małe dzieci, tylko partycypujecie w kosztach utrzymania domu/mieszkania, typu czynsz, gaz, woda, prąd, opał itp, to maciw prawo do egzekwowania swojej prywatności w ramach pokoju który zajmujecie, co w nim robisz kiedy go zamykasz to teoja święta sprawa, a może masz wysypkę w miejscu intymnym i po powrocie z pracy leżysz z rozwalonyni nogami i c*pą na wierzchu zeby robić okłady? To tescioe nie powinno interesować! A co na to mąż?

Gość gość
Mieszkaj jak normalny czlowiek, we wlasnym mieszkaniu, to problem bedzie z glowy.

Gość gość
Złap dziecko zanim pójdziesz spać i powiedz mu że jesteś zmęczona, jak go wpuszcza do powiedz mu to samo, że ciocia się z nim niedługo pobawi jak się prześpi. Dziecko czasem szybciej zalapie niż teściowie

Gość gość
Przepraszam bardzo, a gdzie są rodzice tego dziecka?

Gość gość
Osz... Uwielbiam te kafeteryjne przemądrzania... A gdzie są rodzice, a co na to Twój mąż... Ogarnijcie się wreszcie. Bo też jesteście trochę jak w wyimaginowanej rzeczywistości. Weźcie za pysk teściów, rodziców dziecka, męża, bo dziecko wbiega do pokoju. Wy naprawdę rozpętujecie takie wojny rodzinno - sąsiedzkie o każdą pierdę? Angażujecie wszystkich, którzy się nawiną w byle problemik?

Gość gość
zamknij się w pokoju i już, a teściom powiedz że potrzebujesz chwili spokoju po pracy.. naprawdę tak trudno się odezwać?

Gość gość
gość dziś Osz... Uwielbiam te kafeteryjne przemądrzania... A gdzie są rodzice, a co na to Twój mąż... Ogarnijcie się wreszcie. Bo też jesteście trochę jak w wyimaginowanej rzeczywistości. x Sama się ogarnij i myśl trochę. Żadne przemądrzania tylko zwykłe, trzeźwe pytanie. Zadałam to pytanie, bo czegoś nie rozumiem. Wygląda na to, że dziadkowie zajmują się wnukiem prawie cały dzień i jak autorka wraca do domu, to oni go jej po prostu podrzucają, bo mają już dość. Autorka pracuje na jedną zmianę więc najwcześniej jest w domu o godzinie 15:30. O ile nie o 16:30. O tej godzinie też powinno wrócić jedno z rodziców, więc autorka nie powinna mieć tego dziecka na głowie. Ponawiam pytanie, gdzie są rodzice tego dziecka. Pracują do 20stej?

Gość gość
Autorko, a w ogóle próbowałaś załatwić tą sprawę z kimkolwiek? Powiedzieć teściom, rodzicom dziecka czy samemu dziecku (nie wiem w jakim jest wieku) że potrzebujesz się chwilę zdrzemnąć i chcesz mieć w tym czasie spokój?