Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczoteczka do zębów dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mój 10 miesięczny synek nie ma wykształconego szkliwa na ząbkach dlatego dentystka zaleciła szczotkowanie ząbków po każdym posiłku czyli 5-6 razy dziennie. Problem w tym że mały nie chce w ogóle myć ząbków szczoteczką manualną za to elektryczna bardzo chętnie. Kupiliśmy z mężem mu szczoteczkę elektryczną dla dzieci ale na opakowaniu jest napisane że powinno się ją stosować od 3 roku życia. Stąd moje pytanie, czy taka szczoteczka może jakoś negatywnie wpłynąć na ząbki mojego synka? Syn ma 6 zębów.

Gość gość
Nie używaj szczoteczki elektrycznej- uszkodzi maluchowi wrażliwe dziąsełka!! My córeczce myliśmy ząbki taką szczoteczką silikonową nakładaną na palec (mają w aptekach). Dopiero jak skończyła rok kupiliśmy szczoteczkę elmex dla niemowlaków, jest fajna, lacalut ma jeszcze lepsze takie miękkie.

Gość gość
UP

W takiej sytuacji to nawet mowy nie ma żeby elektrycznej szczoteczki używać! Najlepiej sobie w jakimś specjalistycznym sklepie kupić miękką szczoteczkę dla dzieciaczków w tym wieku. Ja mogę polecić https://superusmiech.pl/ bo mają tam naprawdę dobre szczoteczki. Wybierz miękką żeby nie pokaleczyć dziąsełek dzieciaczkowi.

W takiej sytuacji to nawet mowy nie ma żeby elektrycznej szczoteczki używać! Najlepiej sobie w jakimś specjalistycznym sklepie kupić miękką szczoteczkę dla dzieciaczków w tym wieku. Ja mogę polecić https://superusmiech.pl/ bo mają tam naprawdę dobre szczoteczki. Wybierz miękką żeby nie pokaleczyć dziąsełek dzieciaczkowi.

Gość gość
Warto zastanowić się nad zakupem szczoteczki sonicznej. Jest o wiele delikatniejsza niż zwykła szczoteczka, przez co można szczotkować ząbki małym dzieciom bezpiecznie. My z całą rodziną uzywamy teraz Panasonica i bardzo sobie chwalę.