Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama jak i tesciowa wtracaja sie w wybor imienia mowia ze jest dziwaczne

Polecane posty

Gość gość

A to przeciez NASZE dziecko !! Maz uwaza podobnie jak ja, ale ona obia jakby sie zawziely. moj tato tez cos przebakuje ze dziwne imiona chcemy... mamy miec dziewczynke, termin polowa sierpnia. I mamy oboje liste imion ktore nam sie podobaja: Bogna albo Gaia lub Rachela. nam sie bardzo podobaja a tesciowa gada o Marii bo z czterech prababc dwie mialy takie imie i jedna Maria jeszcze zyje, No to co ??! pytam. mozemy dac Maria na drugie... a moja mama mowi ze jej sie podoba Kornelia .. albo Karolina .. .ech ... maz najbardziej chce Bogna a ja Gaia.

Gość gość
Sorry, ale też mi się nie podobają te Wasze propozycje, a już Rachela i Bogna całkowicie brzydkie, więc nie dziwię się mamom.

Gość gość
Nazwijcie tak jak Wam się podoba. Ja mam termin na jutro j też był problem z rodzicami. Chcieli żebysmy syna nazwali Nikodem albo Filip. Zostaliśmy oczywiście przy swoim bo to nasze dziecko,oni nazwali nas jak chcieli i nikt w to nie ingerował. Także u nas będzie Nataniel.

Gość gość
Wasze dziecko wasz wybór.. wasze imiona należą do rzadkich więc pewnie stąd te obawy?? Tylko skąd wzięło ci się Gaia?? Chyba powinno być Gaja... a mi się bardzo podoba Rachela :)

Gość gość
Prowokacja

Gość gość
O ja też chciałam Nataniel, ale mąż się nie zgadza, mówi że brzmi jak imię demona :/ Zostajemy więc przy Nikodemie. Moja teściowa, ciotka itd też krytykowały wybór imienia dla córki- Oliwia. Lepiej dać Ola czy Kasia a potem na podwórku wołasz i wszystkie 20 się odwraca. Ja lubię oryginalne imiona i nic nikomu do tego jak moje dziecko chcę nazwać.

Gość gość
no sorry ale raczej jak zawołasz Oliwia to się 20 dziewczynek obróci, jak Kasia to może jedna jeśli wgl

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
To chore zeby dziadkowie wtrącali się w wybór imion, mieli swoje 5 minut przy własnych dzieciach. Mogą co najwyżej wyrazić własne zdanie, że coś się im nie podoba lub podoba inne imię, ale decyzja należy do rodziców dziecka.

Gość gość
dwie skrajnosci.jedna strona chce wydlubane z nosa imiona a druga kopioj-wklej, bo innych nie zna.za to Kornelia czy Karolina-ladne, mama ma racje

Gość gość
Tak, ale Oliwia 20 lat temu to nie było popularne imię :)

Gość gość
Jak my oznajmiliśmy teściom, że będzie Olimpia to teściowa powiedziała z wykrzywioną miną "nie....". Najlepiej to Asia, Basia itd byle żeby święta jakaś była. Ale my zostaliśmy przy swoim i córka nigdy nie narzekała. Z tym, że teściowie bardzo unikali mówienia do niej po imieniu..

Gość gość
Rachela jak dla krowy.. żydowskiej krowy. Faja ..Gaja..jak dla pedala. Kornelia piękne imię

Gość gość
Haha to byście minę mojej teściowej zobaczyły jak powiedzieliśmy, że będzie Nicole :D Normalnie jakbyśmy bluźnili :D Ale ja nawet się cieszyłam, że mogę jej dopiec bo jej nie lubię, a ona i tak jest zapatrzona w swojego wnuczka Bartusia więc mam to gdzieś co myśli.

Gość gość
My daliśmy synkowi na imię Hubert. Teściowa była oburzona i specjalnie mówiła do niego Robert na złość. Poprawialiśmy ją aż się mąż się wkurzył i powiedział, że jak nie umie się nauczyć to nie ma się wcale do wnuka odzywać. I tak straciliśmy kontakt. Nie żałuję.

Gość gość
Moja siostra dała córce na imię Dąbrowa- zdrobnienie Dąbrówka. Mi się bardzo nie podobało, ale nigdy nie wyraziłam swojej opinii. Koleżanka z kolei dała małej na imię Tatjana. Też nie oceniałam.

Gość gość
Ja chciałam dać Natalia, ale mąż namawiał mnie na Nataszę. Teściowa nie mogła przeżyć i nie może do dziś, że rosyjskie imię i wogóle rodzina kościelna i wszyscy jakieś halo mieli do tego. A teraz mamy jedną Nataszkę na placu zabaw, za to mnóstwo Nadii i Lenek :)

Gość gość
My postanowiliśmy dać córeczce na imię Anastazja. Znajomi tak dali na imię swojej małej i nam się spodobało. Teściowej się nie podobało podobnie jak w powyższych wypowiedziach- mało pospolite i kościelne :P A nasza córeczka dziś ma 7 lat i mówi, że ma imię jak księżniczka z bajki i koleżanki jej zazdroszczą. :)

Gość gość
U nas jedna córeczka ma na imię Nina, druga Lena. Też był problem, że rosyjskie, ale się tym nie przejmowaliśmy.

Gość gość
Mój kuzyn dał córce na imię Sara. Rodzina była oburzona że żydowskie imię. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.

Gość gość
tu autorka. Nam się te imiona podobają, pytalam w sumie nie o to, czy Wam sie podobaja, ale o to, czy mialyscie podobny problem i jak sobie wy z tym poradzilyście. nie chcę by się obrażały, jetem osobą dosć nerwową, nie chce sie sttresować z powodu fochów mam ale nie chcę tez wybierać imienia które mi sie nie podoba. Kornelia łądne owszem. ale wolimy te z listy

Gość gość
gość dziś O ja też chciałam Nataniel, ale mąż się nie zgadza, mówi że brzmi jak imię demona :/ Zostajemy więc przy Nikodemie. Moja teściowa, ciotka itd też krytykowały wybór imienia dla córki- Oliwia. Lepiej dać Ola czy Kasia a potem na podwórku wołasz i wszystkie 20 się odwraca. Ja lubię oryginalne imiona i nic nikomu do tego jak moje dziecko chcę nazwać. XXX TOC TO DZIS WIECEJ OLIW Z OLIWEK , NIZ KAŚ, AŃ CZY OL... dowaliłas jak łysy grzywką ...oliwia-wyjatkowo durne imie.

Gość gość
Tak was czytam i tylko tu Brajanka i Dżesiki brakuje... patola straszna.

Gość gość
A ja pod naciskiem wybrałam imię Agata. Bardzo tego żałowałam, bo dzieci wymyślały durne rymowanki i moja córeczka często płakała. Teraz jest dorosła, ale od czasu do czasu wspomina, że nie czuje się z tym imieniem dobrze i że chyba zmieni.

Gość gość
U nas na podwórku są same Maje i Nadie.

Gość gość
do 15:39 co ma Brajan i Dżesika do takich tradycyjnych starych imion jak Sara, Rachela, Lidia ??

Gość gość
Moja kumpela ma syna Borysa i córkę Lenę. Ale ma spoko rodzinę i nikt nie krytykował :)

Gość gość
a ja nigdy nie sądziłam, ze zapragne dać mojej córce imię Maria, Ania, Agata. Przejadły mi się Oliwki, Anastazje, Leny

Gość gość
A ja po prostu nie znoszę imienia Julia. No co drugie dziecko to Julia. W markecie słyszę ciągle Julka. Ludzie trochę wyobraźni :/

Gość gość
dajcie jak wam się podoba nie teściowej, to wasze dziecko, mi akurat te imiona sie średnio podobają, ale to wam ma się podobać natomiast nie wiem jak może się np.podobac imie Aniela itp.