Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama jak i tesciowa wtracaja sie w wybor imienia mowia ze jest dziwaczne

Polecane posty

Gość gość
Ja mam Nadię i dzieci w szkole się z niej śmiały że rosyjska prostytutka podobno w jakimś filmie. ale mi się bardzo podoba Nadia.

Gość gość
A więc tak: Oliwia, Nadia, Maja, Wiktoria- nie podobają mi się Anastazja, Karina, Klaudia- bardzo :)

Gość gość
Ja chcę mieć Nikolę, Nataszę albo Nadię. Uwielbiam imiona na N :)

Gość gość
A ja chcę Norberta :)

Gość gość 12340
Jesteście dorośli wiec nazwijcie tak jak Wam się podoba i się nie tlumaczcie. Jednak szczerze Ci powiem ze brała bym też pod uwagę opinie innych, nie koniecznie rodziców czy babć ale ludzi z mojej generacji, bo jeśli imię się ogólnie nie podoba to dziecku może być ciężko z takim imieniem. Mam kuzynke ktora miała jakieś wydziwione imię i jak tylko skończyła 18 lat to zmienila na Ewa. Ja mieszkam w stanach, wybralismy dla syna Sebastian bo pisownia jest taka sama po angielsku, polsku i hiszpańsku (mojego męża rodzice są z Kostaryki). To imię nie jest bardzo popularne w stanach ale jest znane i występuje tu. Teraz coraz więcej Sebastianow poznaje. Mój syn jest bardzo zadowolony z imienia bo nie jest bardzo popularne ale jednak dość łatwe i tez często słyszy komplementy o swoim imieniu. Nie można pozwolić żeby ktoś nciskal na to jak masz nazwać dziecko ale trochę też wysłuchać opinii bo dziecko z tym imieniem będzie musiało żyć

Gość gość
a moja córa będzie Oliwia! <3

Gość gość
A moja ma Nikola :) W przyszłości dla syna planowalam Michał, ale mąż woli Maciej. Myslalam o Przemku.

Gość gość
Moja córka ma Bogna - ale to już pannica bo ma 11 lat ;) a młodsza Barbara

Gość gość
A ja mam na imię Nina i od 25 lat nie podoba mi się moje imię. Ale już się jakoś do niego przyzwyczaiłam.

Gość gość
Rachela bardzo ciekawe, w sumie naprawde ładne. Co do rodziców to uważam że (i powinnaś im to głośno powiedzieć) od nadawania imion są rodzice, nie dziadkowie, że oni już mieli swoją szanse nadawania imion gdy rodziły im się ich własne dzieci. I to by było na tyle.

Gość gość
"U nas przy pierwszej córce było to samo. Ma na imię Nina. Cała rodzina, nie tylko babcie dostały pie**olca. Że nie ma świętej, że inne, cytuję "Nina na pewno nie!". Dochodziło do absurdów typu - ciotka moja (siostra ojca) siadała z księgą imion świętych i razem z moją mamą wybierały smiech.gif" Ojej trzeba było im powiedzieć że nie ma takiej świętej ale za to jak one się zaczną modlić to może córka zostanie nową świętą z takim imieniem. Ja niekoniecznie ironizuję

Gość gość
a co myslicie o imionach: Laura Magdalena

Gość gość
Jsk mizecie dawac wciaz Nicola??

Gość gość
Ja dalam dzieciom zwykle imiona (Ewelina i Grzegorz) ale np Rachela mi sie podoba. ale Gaia dziwnie... nie Gaja lepiej? no a znalam dwie Bogny w zyciu, obie redne i klamczuchy wiec imienia dlatego nie znosze.

Gość gość
gość dziś U nas jedna córeczka ma na imię Nina, druga Lena. Też był problem, że rosyjskie, ale się tym nie przejmowaliśmy. xx Rosyjskie ? Serio ? :D Janina i Helena ? Wy uzywacie skrótów tych imion, które nagle urosly do rangi imion samodzielnych :D Aska i Alka to jednak nie to samo co Alicja i Joanna :)

Gość gość
Co sądzicie o Nadii?

Gość gość
szczerze w tym przypadku nie dziwie sie,ze mamy tak bardzo mieszja sie wybor imienia Gaia?? wtf Rachela, Bogna , slabe te imiona. moze Gaja zamiast Gaia(nawet nie wiem jak to sie wymawia)

Gość gość
Borys :)

Gość gość
Bo są dziwaczne. Bogna? Błagam...

Gość gość
Laura i Magdalena bardzo ładne, ale nie zaśmiecaj autorce tematu, jak chcesz znać opinie załóż nowy temat.

Gość gość
Daj dziecku na imię Hurrem albo Mahidevran :P

Gość gość
Lepsza arabska hurrem niż żydowska Magdziora

Gość gość
Borys to imię dla ukraińskiego zbira

Gość gość
Borys z psem mi się kojarzy...

Gość gość
Borys już lepsze od Franciszka...

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Nadia -oczywiście że ruskie :( Ruskie aż do bólu jak Fiodor Borys Wołodia itp. Rachela -Rachel -Ruchla -przed wojną tylko spotykane w dzielnicach żydowskich ...Jak Rebeka, Chawa, Drowa itp. Ruchla/Rachela Silberstein (autentyczne). Gaja -dziwaczne zresztą co to za imię ? Wymysł jakiś .Znam taką Gaje urodzona jeszcze w PRL, rodzice hipisi- narkomani .