Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyniki amniopunkcji

Polecane posty

Gość gość

3 tygodnie temu robiłam amniopunkcję, na 1 badaniach prenatalnych usg wyszło idealnie za to test z krwi źle..ryzyko 1:145 na ZD Przed amnio miałam rozmowe z panią genetyk i mówiła, że wyniki będę do odbioru w rejestracji, i obyśmy się więcej nie spotkały(kolejne spotkanie z panią doktor miało być wtedy kiedy amnio wyjdzie źle) Dzisiaj dzwonię i moich wyników nie ma, po godzinie dostaje telefon, że wyniki są i że za tydzień mam przyjść do pani genetyk i mają mi zrobić jeszcze jedno usg.. I teraz moje pytanie PO CO? o wynikach nic więcej mi nie powiedziała.. i nie wiem co mam myśleć...Czytałam w internecie, ze takie badania tylko genetyk wydaje..ale skoro ona mówiła co innego...pomóżcie? po co im to usg? Miała tak któraś kiedyś? Dodam jeszcze, że mam 19 lat, nikt w mojej ani w rodzinie partnera nie chorował na żadne tego typu choroby.

Gość gość
byly tu juz dziewczyny z podobna historia i na koniec na szczescie okazalo sie ze dziecko urodzilo sie zdrowe

Gość gość
mam nadzieje ze w Twoim przypadku tez tak bedzie. Zycze zdrowia dla dziecka

Gość gość
Dziękuję..też mam taką nadzieję, ale ten telefon trochę mnie zaniepokoił jednak :(

Gość gość
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Ten test pappa jest kretyńskim badaniem i nie wiem w ogóle po co lekarze każą go robić. Z reguły jest tak że napędzają więcej strachu niż to warte. Co za różnica czy wynik jest 1;120 czy 1;324245 jak człowiek ma pecha to będzie tą ,,jedynką" bez względu na prawdopodobieństwo