Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ojciec dzieci nie chce płacić alimentów

Polecane posty

Gość gość

Złożyłam wniosek o alimenty i o zabezpieczenie,otrzymałam zabezpieczenie 700zł ponieważ nie był znany dochód byłego... Wczoraj dał mi 400zł (przelew) i powiedział że na więcej nie mam liczyć,na liście z sądu mam napisane że do 10 każdego miesiąca ma płacić....doradźcie mi czy mam udać się z tym do komornika już czy czekać ?

Gość gość
im wcześniej pójdziesz do komornika tym lepiej

Gość gość
dzisiaj jest 10 więc możesz się udać ale najpierw zapytaj ponownie czy dopłaci resztę-sms jako dowód ;)

Gość gość
Wg mnie 400 to powinno tobie wystarczyc. On placi tylko na dziecko a nie na twoje zachcianki

Gość gość
800 zł na dziecko to mało nie jest nie bądź pazerna.

Gość gość
Ale tu chyba sa alimenty na dzieci a nie dziecko.

Gość gość
Umiecie czytać czy tylko gdakać jak kury? W temacie jest napisane wyraźnie DZIECI nie DZIECKO. Więc 400 zł nawet na dwoje dzieci (o ile nie więcej) to jakaś kpina jest sory :o

Gość gość
Za 400 zł to jednemu dziecku przedszkola nie opłacić nawet. Śmieć, nie ojciec.

Gość gość
do tych co mnie pazerną nazwali : mam 1 dziecko niepełnosprawne (leki,pieluchy 300zł,specjalna dieta bo syn ma chore jelita dodatkowe 700zł) a drugie dziecko ma 1,5 Utrzymaj za 400zł 2 dzieci ;) badania,leki,ubrania,jedzenie :) super 200zł na dziecko :) najlepiej komuś pocisnąć i nie na temat :) pytałam o coś innego

Gość gość
ja dla siebie nic nie kupuję z alimentów bo mnie nie stać nawet by sobie buty kupić bo wszystko wydaje na leki i resztę więc odczep się z tymi zachciankami :)

Gość gość
aczemu maz odszedl?

Gość gość
no jasne że możesz iść do komornika,w sumie dziś już nie wiadomo czy dasz radę ale w poniedziałek będzie już 13 więc spokojnie idź :) ps.400zł na 2 dzieci to nic,nie każdy karmi dzieci zupkami chińskimi jak tu niektóre co taką jak Ty pazerną nazywają :D

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy mając cieżko chore dziecko wymagające opieki i dużych nakładów finansowych robią sobie kolejne. Nigdy....

Gość gość
jeśli kogoś stać to mogą robić nawet i 10 ;) zależy na co dziecko chore :D nie wszystko to sprawa genetyczna ;) ale to wymaga myślenia gościu 12:18

Gość gość
A zasiłek pielęgnacyjny? Nie dostajesz? Dziwne.

Gość gość
moje dziecko zostało mocno niedotlenione podczas porodu z winy położnej która nie monitorowała niczego ! więc nie osądzaj mnie dobra,mój były zarabia 10tys i mogliśmy sobie pozwolić na kolejne dziecko-te jest zdrowe,nie krytykuj gdy masz zdrowe dziecko bo nic nie rozumiesz

Gość gość
12:22 Myślenia też wymaga z kim się te dzieci robi :o Mnie nie chodziło o to, że drugie też mogło urodzić się chore tylko o sam fakt tego, że dziecko chore wymaga opieki całodobowo jak niemowlak więc jak to niby pogodzić jeszcze z drugim?

Gość gość
mam zasiłek 1453zł ale mam chyba opłaty prawda ;) no chyba że czynsz,prąd,woda,gaz itd. jest za darmo ;) a ja za coś się muszę też utrzymywać więc teraz sobie pomyśl 1853zł 2 dzieci,opłaty....w styczniu były dał na dzieci 100zł :D w lutym 1000zł w marcu nic i złożyłam wniosek o alimenty Złożyłam wniosek na 500plus ale jeszcze decyzji nie dostałam bo składałam w maju bo syn był w szpitalu 2 tygodnie i nie miałam głowy do biegania po MOPSie,dziecko ma też padaczkę i nie życzę nikomu by ktoś kto robi dla dziecka wszystko został nazwany pazernym bo 200zł na dziecko nie wystarcza ktoś pytał dlaczego odszedł....odszedł do innej z 2 dzieci (zdrowych dzieci)

Gość gość
Pudło. Mam właśnie chore dziecko i nie mam odwagi drugiego sobie zrobić. Dlatego dziwię się takim osobom. I tyle. I to też nie jest choroba genetyczna. Ciąża w porządku cała. Dopiero po porodzie i to też nie od razu bo po jakimś czasie się okazało, że syn ma chore serce. Dlaczego? Skąd się to wzięło? Nikt nie wie.

Gość gość
gość dziś aczemu maz odszedl? x x Możecie mi wyjasnic, dlaczego kazda z was uważa, ze nie może być innej sytuacji, ze odchodzi maz? a nie odwrotnie?

Gość gość
współczuje dzieciom takiego ojca....takich to powinno się zakopywać w lesie jakie niektóre tu są zazdrosne ,ja p******** :D dzieciom żałują 300zł haha żal mi was

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy mając cieżko chore dziecko wymagające opieki i dużych nakładów finansowych robią sobie kolejne. Nigdy.... a ja nie rozumiem Ciebie. to, że jedno dziecko jest chore, to jeszcze nie powód, żeby skazywać je na bycie jedynakiem. a siebie na rezygnację z tylu dzieci, ile się zawsze chciało. w ten sposób tworzysz chorą rodzinę, choroba dziecka uzasadniasz podstawowe decyzje życiowe. choroba to tylko pewien aspekt życia tej rodziny, nie trzeba dążyć, żeby był podstawowy

Gość gość
12:34 Już Ci odpowiadam. Bo jaka kobieta zabiera dzieci i odchodzi od faceta, który ją utrzymuje? Przecież większość kobiet na kafe jest utrzymankami swych mężów(jeleni).

Gość gość
Pudło. Mam właśnie chore dziecko i nie mam odwagi drugiego sobie zrobić. Dlatego dziwię się takim osobom. I tyle. I to też nie jest choroba genetyczna. Ciąża w porządku cała. x x a to ci się dziwię, nie jestem autorką, ale tez mam jedno dziecko chore i jedno zdrowe, u mnie wprawdzie była kolejność odwrotna, zdrowe pierwsze, po 4 latach drugie chore, tez z niedotlenienia okołoporodowego, i tym b się ciesze z tego zdrowego dziecka, chory syn ma tez brata, a w takich wypadkach im wieksza rodzina tym naprawdę lepiej, łatwiej i znacznie weselej. Oczywiście pomijam finanse. Poznałam tez inne rodziny, dwójke ludzi co maja syna chorego i już innych dzieci nie, chodza smutni i przygnębieni. Inni maja zdrowa starsza córke, młodszego syna z Zespołem Downa, i ta córka tez zajmuje się odrobine bratem więc to odciążenie, poza tym całe ich zycie nie składa się wtedy tylko z choroby ich dziecka, bo maja tez to zdrowe... No i jak rodzice umra, to dobrze jak to chore dziecko ma rodzeństwo, nawet jakby zlądowało w DPS-ie, to lepiej mieć rodzine co odwiedzi, sprawdzi warunki, zainteresuje się... Takie jest moje zdanie. Choc oczywiście kompletnie nie popieram jak ktoś swiadomie decyduje się na dzieci majac ciężkie wady genetyczne..

Gość gość
12:42 Mój syn ledwo uszedł z życiem. Był bardzo silnym noworodkiem. Drugie dziecko niekoniecznie musi być tak silne. Widziałam takie rzeczy na oddziale ratunkowym kardiologii dziecięcej, że dziękuję bardzo :( gdyby mi dziecko zmarło sama chyba też bym umarła...

Gość elucy
Właśnie tak bardzo często bywa, że gdy jest niepełnosprawne dziecko, to facet często "daje nogę" . Czyli zwiewa w siną dal tzn. do innej kobiety... Ech! Gdzie ci mężczyźni? Sami nieodpowiedzialni i egoistyczni faceci. Może z nielicznymi wyjątkami. Ale nie daj się! Walcz o alimenty na dzieci. Czytałam w poradach na http://adwokat-rodzinny.com.pl/alimenty-na-dziecko/ , że sąd powinien brać pod uwagę zarobki oraz stan majątkowy ojca dzieci. Jeżeli więc zarabia 10 tys, to 400 zł to jakaś kpina a nie alimenty.