Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaparcie U niemowlaka kp, jak mu pomoc?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko nie robi kupki 4dzien co moge zrobic zeby mu pomoc, jesli masaz i przyginanie nozek do brzuszka i kladzenie na brzuszku nie pomaga? Moze moge zjesc cos co mu pomoze?

Gość gość
Nikt nie pomoże?

Gość gość
Jeżeli dziecko nie męczy się to czekaj, u dzieci kp czasem występuje trawienie bezresztkowe i kupy są co kilka dni. Jeżeli męczy się i nie pomagają masaże to daj czopek.

Gość gość
No wlasnie przy jedzeniu trochę napiera a potem placze. Je niespokojnie i ma problemy ze spaniem i pomyślałam ze to od tego. Pierwszy raz tyle to trwa. Zazwyczaj 2dni Max. Dzięki za odpowiedź.

Gość gość
Moja jak była tylko na piersi to robiła codziennie a raz zdarzyło się, że nie robiła 8 dni. Niby wiedziałam, że to normalne a jednak w okolicach 5 dnia zaczęłam się martwić. Lekarz przez tel powiedział że jak nie cierpi to mam nic nie robić, ale ja 7 dnia na własną rękę zaczęłam jej podawać czystą wodę w butelce i to chyba pomogło.

Gość gość
jak jest tylko na kp to ty nie jedz czekolady bo od tego sa zatawardzenia. ja jak pojadlam wiecej slodkiego to dziecko tez mialo zatwardzenia.

Gość gość
A ile dokładnie ma dziecko? Mi położna mówiła że 7 dni bez kupy może się zdarzyć i że to nic takiego.

Gość gośćdfgdfghf
mój mały też w pewnym okresie (ok 3 miesiąca ) miał problem z wypróżnianiem, musiałam się wspomagać czopkami glicerynowymi, które pomogły. Lekarz mówił ż eto taki etap ktory dotyka wiekszosc dzieci i trzeba to przezyc, jak kolki, a z czasem sam problem minie. Ja prócz czopkow ktore dawalam w ostatecznosci probowalam podawac mu mleko modyfikowane raz dziennie, choc troche zeby przepchalo jelita i to mu pomoglo.

Gość gość
ja podawałam dzieciom dicopeg junior, kiedy miały zaparcia. Karmiłam piersią do roku czasu.

Gość gość
Podaj nad czczo przegotowanej wody, powinno pomoc.

Gość gość
Ty zrezygnuj ze słodyczy, dziecku podawaj wodę i zobaczysz poprawę. Mogę się założyć ;)

Gość gość
Pewnie jesz coś tłustego albo słodkiego i stąd problemy

Gość gość
Zaparcia u niemowląt kp powodują -słodycze, jasne pieczywo, tłuste jedzenie... Moja Kinga raz miała zawarcie to było jakoś na Wielkanoc z tym że była jeszcze bardzo malutka chyba 1,5mc i robiła kilka kupek dziennie a wtedy przez cały dzień nic i płakała a di tego stękała, no widać że chciała a nie mogła :( ja zrobiłam jej lewatywe termometrem , potem przez 3dni dawałam dicoflor i przeszło jak ręką odwołania;8

Gość gość
Nie jem słodyczy ani tłustego bo to kolkowe dziecko. Napilam się soku jabłkowego w większej ilości i poszlo ale dzięki za chęci.

Gość gość
A niemowlę 3miesieczne. Też mi mówili ze to normalne ale jemu to zaczęło przeszkadzać. Jak coś to dałabym wody jeszcze do picia bo dodzwonilam się do położnej. Pisze jakby ktoś szukał pomocy.

Gość gość
stary sposób ale bardzo skuteczny - odrobina soku z buraka dla niemowlęcia (odrobina!)

Gość Jeness
Ja mojemu dziecku podaje na zaparcia dicopeg junior. Jest skuteczny, delikatny, zmiękcza stolec przez co mój syn nie boi się robić kupki. Jest łatwy w użyciu, bo rozpuszcza się go w wodzie. Spróbuj.