Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mdlosći mdości i jeszcze raz mdłośći..juz wymiękam

Polecane posty

Gość gość

mam już ich dosyć jestem w 11 tc. W pierwszej ciaży miałam niepowściagliwe wymioty, byl hardcor ale ratowałam się czopkami, mogłam coś zjeść normalnie funkcjonować, byłam osłabiona wiadomo, ale po czopkach czułam, że odżywam. Teraz w 2 ciaży mam non stop mdłośći, jest mi cały czas niedobrze, nie pomaga nic. łykam tabletki z imbirem ale w sumie na darmo. zadne krakersy, cola nie pomaga. nie mam już na nic siły ani chęci do życia ;/ jeszcze pewnie z 3 tygdnie... chciałam się tylko wyżalić blleee

Gość gość
Tez tak mialam, do ok. 14 tygodnia. Dzis juz jestem w 25 tyg. i wszystko minelo. Trzymaj sie, wiem, ze jest ciezko, ale wszystko minie!

Gość gość
też bym chciała miec taki problem, a tu zajść nie mogę...nie narzekaj, to kwestia przejściowa...

Gość gość
Wymioty do 18tc nawet po wodzie od 14tx doszły omdlenia a pomysł sobie że pracować musiałam jako pokojówka więc co posprzatalam to zaraz zarzygalam. Dziś jest już 35tc i mdłości wróciły

Gość gość
Ja jestem nauczycielką, mdłości non stop, w weekend z łazienki nie wychodziłam, wymioty na każdej przerwie plus na lekcjach wychodziłam do toalety, aż nie wytrzymałam i na lekcji zwymiotowałam do kubła na śmieci, oczywiście zaraz wszyscy wiedzieli i poszłam na L4 żeby się nie pogrążać ;)

Gość gość
Witam w klubie, jestem na podobnym etapie i też się czuję źle. Do tego doszła mi nadczynność tarczycy (zapewne przejściowa i zdarzająca się w 1 trymestrze) i poza nudnościami jestem osłabiona, miewam zawroty głowy i milion innych objawów nadczynności:/ Też czekam aż przejdzie. Leki średnio mi pomagają, będąc w szpitalu dostałam metoclopramid, ale nie pomógł. U mnie jest tak, że jeden dzień jest lepszy, drugi gorszy, tak więc czekam na lepsze dni i koniec 1 trymestru, bo wtedy mi mniej więcej przechodziło. Z moich sposobów: staraj się nie dopuszczać do przegłodzenia, bo przegłodzony żołądek jest najgorszy i jak CI się podnosi na pustym żołądku to można umrzeć. Mnie się czasem udaje rozpoznać takie właśnie podnoszenia z powodu przegłodzenia i nawet parę razy zaraz po takiej akcji z "wymiotowaniem" powietrzem i śliną zjadłam coś (co akurat mi mogło podejść) i było lepiej. No i jem wszystko co mi akurat podchodzi. I mam w nosie czy to jest 3 dzień z szynką z puszki lub paprykarzem, a następnego kilogram truskawek, albo hamburger z Maca. Jeśli na coś mam ochotę to to jem. Lepiej jeść przez tydzień to samo niż zjeść coś innego i zwrócić.

Gość gość
Jestem w 6 miesiacu ,ale miedzy 10 ,a 13 tygodniem myslalam,ze umrę tydzien czasu praktycznie nie jadłam, wylądowałam w szpitalu,bo jak poszłam na wizytę to lekarka powiedziała,ze fatalnie wyglądam. Nawodnili mnie itd. wróciłam do domu i powtórka z mdłościami,poszlam do lekarki na wizytę kontrolną i poleciła mi opaski na ręce "Sea band " nie wierzyłam w ich cudowne własciwosci,ale mowila zebym sprobowala,bo miala dwie pacjentki ktore ze szpitala nie wychodzily i po kilku dniach noszenia opasek ich stan sie znacznie poprawil. Sprobowalam i mdlosci minely po tygodniu, balam sie ,ze tak nagle ,ale nie moglam w to uwierzyc i nawet wrocil apetyt :) sądzę,ze warto sprobowac

Gość gość
zamowilam w aptece u siebie w miescie,ale widzialam ,ze w interetowych aptekach rowniez są dostępne.

Gość gość
Mam je, ale mi nie pomogły...

Gość jestem w 33 tc
i napieprza mnie spojenie tak że wszystko drętwieje, łażę już jak kaczka ale i tak wolę to sto razy bardziej od mdłości właśnie w pierwszym trymestrze. Pierwszy trymestr wspominam do tego stopnia fatalnie (także jeżeli chodzi o samopoczucie psychiczne), że mam poważne wątpliwości czy zdecyduje się jeszcze kiedyś na drugie dziecko :D

Gość renna22
Dziewczyny, mam to samo...A próbowałyście tych kropli http://www.imbifem.pl/ ? Podobno można je dodać do wody i popijać w ciągu dnia. Zawierają m.in. wyciąg z kłącza imbiru, który jak powszechnie wiadomo działa przeciwwymiotnie. Koleżanka mi je polecała, muszę się jutro przejść po nie do apteki, bo chyba oszaleję, nie jestem w stanie nic zrobić, cały czas jest mi niedobrze :(

Gość gość
mi imbifem nie pomógł, chociaz ja nie znosze zapachu imbiru.

Gość gość
ja też w pierwszej ciąży miałam okropne mdłości, do 14 tygodnia własnie, ale wtedy sobie dużo leżałam i spałam więc jakoś szybciej ten okropny czas zleciał. teraz jestem w drugiej ciąży, mdłości trzysta razy gorsze, a że mam dwuletnią córkę to mogę sobie pomarzyć o leżeniu czy spaniu w dzień - też juz sie modlę żeby ten 14 tydzień nastał bo męczę się strasznie :(:(:(

Gość gość
Dziewczyny ja aktualnie jestem w 23 tc. Mdłości nie odpuszczają, mało tego wymioty też są ale już jest lżej. Tak ze z tego drugiego trymestru nic wiele się nie pocieszyłam choć ma być najwspanialszy :( No i niestety dalej w pracy :(

Gość gość
Sprobuj gazowanej lemoniady. Mnie pomogla. Moze nie bylo super extra ale dalo sie funkcjonowac.

Gość gość
Na poczatku ciazy jadlam praktycznie same jablka. Kwasny smak mnie jakos ratowal. I moze to glupie ale jak mdlilo mnie od zapachu, obieralam sobie jablko i trzymalam kolo nosa, bo ten zapach od razu mi pomagal. Poza tym pilam nestea zielona cytrusowa, ona tez jest lekko kwasna i nie rak bardzo przeslodzona, a na wode zwykla nie moglam patrzec, bo byla dla mnie mdla.

Gość gość
mi trochę pomagały migdały