Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po czym poznać, że na tapecie jest grzyb?

Polecane posty

Gość gość

Są u nas na tapecie takie zacieki i kropeczki. Szukałam w internecie zdjęć grzyba, ale inaczej to wygląda. Jak sprawdzić, czy to grzyb? Można zawieść próbkę tapety do jakiegoś laboratorium? Jedno z dzieci, ostatnio ciągle choruje (minimum co miesiąc), ostatnio nawet na zapalenie płuc, skarży się na bóle głowy i mięśni, a to można połączyć ze szkodliwym działaniem grzyba. Jak to sprawdzić?

Gość gość
Takie czarne plamki

Gość gość
a czy czuc u ciebie w mieeszkaniu zapach stechlizny?

Gość gość
Nie zawsze czuć grzyba

Gość gość
ja mieszkalam w mieszkaniu gdzie byl grzyb. 1 sciana od strony podworza byla zawilgocona. farba itynk odpadala. nie bylo kropek ani nic tylko widac bylo ze mokra. w tym czasie corka byla mala wiec ciagle mi chorowala na zapalenie oskrzeli.miesiac w miesiac.czuc bylo w mieszkaniu specyficzny zapach, zapach wilgoci. rada uciekac z takiego mieszkania.

Gość gość
Nic nie czuć, nie jest to też wilgotne. Ale to dziwne, że zrobiły się takie zacieki i kropeczki, a dziecko ciągle choruje. Może to nie grzyb, ale chciałabym to jakoś sprawdzić. Może zerwać kawałek tapety i zajrzeć co jest pod spodem?

Gość gość
pewnie ze tak zobacz co sie dzieje na scianie

Gość gość
To jest grzyb. Na początku robią się takie kropki a potem większe ciemne plamy. Skuć ścianę i tyle. Preparaty na grzyba nic nie dadzą tylko zakryją. Naprawić sobie też wentylacje.

Gość gość
A z chorobami to wygląda tak, ze 3 letnie dziecko, które nie chodzi do przedszkola, dokładnie co miesiąc jest chore. Ostatnio było to nawet zapalenie płuc, nie minęły dwa tygodnie od wyleczenia i znów jest chora :(

Gość gość
a co to za sciana? gdzie sie znajduje?

Gość gość
Może to alergik?

Gość gGRZYBOLOYOLO
to napewno GRZYBOLO

Gość gość
moja corka jak mi ciagle chorowala na oskrzela. myslaam ze to moe alergiczne. ale 2 lata temu bylam z nia na bdaniach a poradni alergologicznej. i wszystko ok. nie ma alergii na nic.

Gość gość
To jest ściana na której znajduje się okno, a zacieki i kropki są pod parapetem (dodam, że na tej stronie parapetu nie stoją kwiatki, więc to nie z podlewania). Dziecko blisko tego śpi.

Gość gość
Grzyb a częste zapalenie oskrzeli zmierza w kierunku astmy wiec lepiej chronić dziecko.

Gość gość
jeśli masz problem z wilgocią w mieszkaniu to na pewno wina złej wentylacji:( niestety pewnie czeka was remont i radzę założyć nawiewniki w oknach to poprawi wentylację. Nam montowała firma www.nawiewniki-szczecin.pl, polecam.