Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majowka96

Zaczynam ******chodzenie z kijkami codziennie

Polecane posty

Gość Majowka96

Zaczynam ******chodzenie z kijkami codziennie

Gość gość
Powodzenia!

Gość Majowka96
Napisze treść bo wcielo mi ją. Ograniczam jedzenie, Maks 3 posiłki, zero słodyczy, grilli. Będę chodzić 2 razy dziennie, od 5 rano do 6, i od 19 lub 20 do 20 lub 21. Zacznę coś owoców jeść i pić wodę. Jak myślicie schudnę? Mówią w internecie na forach że efekty przy kijkach są lepsze niż przy bieganiu bo pracuje aż 90% ciała. Ktos się wypowie kto tego doświadczył na własnej skórze? Kiedy efekty zobaczył i tym podobne? Bardzo proszę i z góry dziękuję za odzew :*

Gość gość
Ja chodze od lutego ale diety nie trzymam owszem zgubiłam troche opone na brzuchu ale waga stoi w miejscu.

Gość gość
Ja chodzę z kijami od 6 lat i uwielbiam to. To świetny sposób, na ruszenie tyłka, człowiek się nie poci i nie męczy się jak perzy bieganiu, co pozwala na długie treningi. Na początku schudłam parę kilo, ale moje ciało tez się wysmukliło i cały czas trzymam wagę. Ale widzę, że ty liczysz na cud;) nie ma sensu trenowanie po kilka godzin dziennie, bo szybko ci się znudzi, zabraknie ci czasu, no i twój organizm nie da rady (ja mam wprawę, ale ja się wypuszczę na dłużej niż dwie godziny, nie mam siły machać rękami), bo musi czasami odpocząć. W zupełności wystarczą 3 porządne (1-2godziny, na początku radze krótsze) treningi w tygodniu. I nie wystarczy mniej jeść (3 posiłki), ważne jest, co jesz i w jakich ilościach. Twoja dieta musi być zbilansowana i nie możesz jeść za mało - policz sobie podstawową przemianę materii. Jeśli chcesz trenować, musisz dostarczać organizmowi paliwo, bo niedożywiony, to w pierwszej kolejności spali mięśnie, a w ich miejsce pięknie wpasowuje się tłuszcz;) Zbilansowana dieta to; węglowodany złożone, białko i trochę tłuszczu, warzywa możesz jeść w każdej ilości. Owoce są idealne po treningu, w celu uzupełnienia węglowodanów. Cudów nie ma, na każdy zrzucony kg tłuszczu trzeba ciężko zapracować; nie tyjemy w ciągu kilku dni, wiec i zrzucanie musi potrwać;) Link do kalkulatorów http://calcoolator.pl/dzienny_kalkulator_kalorii.html

Gość gość
I jeszcze jedna ważna sprawa; poszukaj filmów i instrukcji jak się prawidłowo chodzi; nie chodzi o to żeby kijami machać, ale o to żeby jak najwięcej mięśni pracowało;)