Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu jakas psychylog

Polecane posty

Gość gość

potrzebuje informacji jak żyć kiedy partner jest dda

Gość gość
Co znaczy DDA ?Chcę Ci pomóc jako psycholozka

Gość gość
Duren daje alimenty

Gość gość
Dorosle Dziecko Alkoholika? Ciezko zyc z taka osoba :\ jest zimnw,zamknoeta w sobie,oschla. Trzeba woele czasu zanim otwprzy sie i zaufa.

Gość gość
Przepraszam za literowki. Zastanow sie czy masz dosc sily,udzwigniesz tp, osoby z DDA potrafia kochac ale potrzebuja wiecej czasu,cierpliwosci. Musisz zaakceptowac go w pelni,takim jaki jest. Oni boja sie angazowania bo boja sie ,ze zranosz,zostawisz tak jak wczesniej rodzice...a jak zaufa mpze byc zaborczy,zazdrosny,kontrolowac Cie. Moze wspolna terapia ?

Gość gość
Durne dziecko Agi?

Gość gość
ok dzięki za info ale ja już żyje z taką osobą tylko nie wiem kiedy takiej osobie minie obraza do mnie i co musze zrobić żeby odzyskać jej zaufanie czy tylko czekać aż jej przejdzie

Gość gość
terapia odpada

Gość gość
Zyje z facetem DDA od 5 lat. Jest wspanialym czlowiekiem. Tylko nigdy nie wystawi reki na zgode, nie widzi swoich wad. Jest za to zawsze do mnie przyklejony, dba o mnie, slucha, nigdy nie dal mi powodu do zazdrosci, bardzo szanuje moja rodzine i mnie jako kobiete.

Gość gość
Duze poklady cierpliwosc, nie ma recepty na to co robic az mu "prxejdxie". Nie cackaj sie tez z nim jak z jajkiem. Staraj zachowywac sie naturalnie ale nie ran niepotrzebnym slowem,nie pouczaj. Szkoa,ze terapia odpada. Moge wiedziec czemu? Przepracowanie demonow przeszlosci pozwoli sie od nich uwolnic, inaczej zawsze gdzies w Nim bedzie lek i strach.

Gość gość
Poczytaj o 12 krokach DDA

Gość gość
jej to ona myślę ze nie przechodzi jej dlatego ze stałem się miłym a powinienem się tez obrazić wtedy przychodziła za kilka dni z przeprosinami żebym się nie gniewał i obrażał ale boje się jak się i obrażę i będę opryskliwy to powie że jestem nie dobry i jej nie pomagam

Gość gość
09:18 te,psycholozka. Gdybys nia byla to nie pytala glupio co to jest. Niw trzeba byc psychologiem aby widziec co to DDA i DDD

Gość gość
Przepraszam,mowmy wiec o Niej:-) musisz pamoetac,ze nie miala dobrego wzorca relacji damsko meskich w domu rodzinnym. Bliskosc moze jej kojarzyc sie jej bardzo zle. Moze jej pragnac ale tez bac sie,ze po niej nastapi agresja,przemoc. Ona boi sie tez skrzywdzic Ciebie, Moze myslec ,ze jesli wyszla z takoego domu to na pewno tez kiedys taka bedzie...w zwiazku z tym ona moze bac sie,ze Ccie straci a zdrugiej strony pi cichu spodxiewa sie tego,ze ja zostawisz bo przyzwyczaila sie,ze noc dobrego jej nie spotyka. To naprawde trudne,zawile. Postaraj sie szczerze otwarcie z nia rozmawiac,niech wie o szczerosci Twoich intencji. Nogdy nie badz oschly,przykry,ona mysli ze sie wtedy oddalasz i odchodzisz.

Gość gość
zaczęło się od tego ze wystraszyła się ze ja zostawię i mogę sobie znależć kochankę ale kiedy wyznałem jej ze tylko ja kocham i dzieci to mi nie ufa lub głupio jej teraz ze to był mój blef i ze wyszło na to ze nikogo nie mam żadnej kochanki , ze kocham ja a ona zrobiła mi awanturę niepotrzebnie i teraz nie wie jak z tego wyjść

Gość gość
nikt nie wie?