Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudoktoś

dla kucharzy i kucharzących oraz gospodyń mam pytanie

Polecane posty

Gość pseudoktoś

na bazarach, na targowiskach sprzedają tak zwaną 'kalarepkę' i pamiętam z lat dzieciństwa, że z tej kalarepki najlepszy był środek , czyli tak zwany 'głąb' do chrupania i chyba po dzień dzisiejszy dzieci lubią chrupać tą kalarepkę ale lubię kuchcić , piec i gotować , lubię eksperymenty kulinarne i tak się zastanawiam nad zastosowaniem tej 'kalarepki' ? twarde warzywo , do gotowania nie bardzo się nadaje , próbowałem zetrzeć na tarce i wymieszać z tartą rzodkiewką , nie bardzo smakuje , dodałem śmietanę i trochę pieprzu i już jest lepszy smak , a być może posiadacie gotowe przepisy BABCINE co można zrobić z tą 'kalarepką' ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w Niemczech kalarepa to podstawa myjesz,kroisz na 4ry,i teraz obierasz ze skóry,tam kalarepy są dorodniejsze,cieńsza skórka i są b soczyste,kroisz w plastry i potem w słupki,gotujesz w lekko osolonej wodzie,moze byc odrobina cukru ok 15-20 min,zalezy ile tego jest,zeby się nie rozpadło,odcedzasz ,do tego masło i świeża pietruszka,,, jest to dodatek do II dania smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×