Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro idę z podróbką recepty do apteki, ciekawe czy farmaceutka się skapuje

Polecane posty

Gość gość

czy nie oto jest pytanie

Gość gość
Oczywiście zależy jak dobrze została podrobiona i jaki lek

Gość gość
wiesz że to przestępstwo? aptekarz powie do ciebie proszę zaczekać pójdę po lek na zaplecze szybciutko zadzwoni po policję która cię zwinie :D

Gość gość
jesli idziesz po lek refundowany to niemal na 100% cie złapią, bo trzeba znac numery recept, oni to sprawdzają kodem w komputerze

Gość gość
Każda recepta w aptece ma skanowany kod kreskowy i aptekarka wtedy widzi to zaraz w komputerze, podróbki pewnie nie będzie dało sie zeskanować, nawet ręczna próba wprowadzenia danych sie nie powiedzie. To jest system połączony z tym co lekarz ma w swoim komputerze w gabinecie, przepisuje ci lek i drukuje recepte a w systemie zostaje ona zapisana jaki lekarz komu i kiedy zapisał dany lek i to samo widzi aptekarka jaki lekarz jaka placówka medyczna wydała tą recepte

Gość gość
Kiedyś bylam uzależniona od leków nasennych i ukradłam lekarce rodzinnej 3 recepty i sama wypisałam sobie lek nasenny ten lek nie byłr refundowany nie wpadłam ale zawsze aptekarka podejrzanie patrzyła na recepte. Już od czterech lat nie zażywam leków nasennych a tamten czas uważam za koszmarny.

Gość gość
bo to leki nasenne ktore sa naduzywane, podobnie jak przeciwbolowe, takie są zawsze podejrzane, zwlaszcza jak jest wypisane duzo tabletek, pozostałe leki na 100% rzadko sprawdzają z tego co widze, lek na 100% moze podobno byc wypisany nawet na zwykłej kartce papieru ale wtedy musi byc pięczatka lekarza

Gość gość
Ja kiedyś podrobiłam a raczej przerobiłam recepte, bo nie miałam kasy a to był drogi lek, skończył się termin waznosci recepty więc zeskanowałam ją w domu, zmieniam date i wydrukowałam, szkoda mi było kasy na kolejną wizyte, lek był pełnopłatny, nikt sie nie zorientował, ale to był lek hormonalny a nie nasenny czy narkotyk

Gość gość
dodam że recepta dotyczy psychotropów 2 opakowania po 200 szt

Gość gość
nikt ci nie da psychotropów na 200 sztuk, jest jakas okreslona maksymalna ilosc, z tego co wiem na max 30 dni

Gość Marinta
Może zainteresuje was oferta tej apteki internetowej - http://www.e-zikoapteka.pl/ . Duży wybór leków i suplementów, które także i was mogą zainteresować.