Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę pomóżcie w kwestii koloru ścian

Polecane posty

Gość gość

Wybrałam kolor "gerbera" z farby beckers chce ją połączyć z innym kolorem, co byście wybrały? Panele będą w ciepłej tonacji. Drzwi ciemny orzech. Chciałabym ten żółtawy przełamać jakimś brązem. Może macie jakiś sprawdzony kolor?

Gość gość
Jeśli taki kolor - to na wszystkich ścianach. Mieszanie go z innym będzie źle wyglądało, w ogóle łączenie kilku kolorów na ścianach trąci stylizacją w wiejskim barze. Co innego jeśli jedna ściana jest w mocniejszym kolorze, a pozostałe białe. W twoim wnętrzu i tak już za dużo się dzieje - ciemny orzech jest raczej zimnym kolorem, panele ciepłe - za dużo tego, i sprawia wrażenie chaosu.

Gość gość
Niekoniecznie łączenie kolorów musi źle wyglądać. Na stronie Magnata są aranżacje nawet przedstawiające 3 kolory w jednym pomieszczeniu + jeszcze meble o swoim kolorze i wygląda to sensownie. Ja uważam, że należy znaleźć swoje połączenie i aranżacja wyjdzie dobrze.

Gość gość
Fajnie wyglądałby ten kolor na calości i z dekoracją np jakś reprodukcją. Mam podobne barwy w salonie i powiesiłam na ścianie canvas od DCN Gallery - dodał klimatu.

Gość Bessza
Z Magnata mają super jakości farby, kolory dokładnie na ścianach wychodzą takie jak na wzorniku. No i duży wybór, ja sama nie mogłam się zdecydować to każdy pokój pomalowałam inaczej, jeden jest w beżach, drugi biały, a trzeci błękitny.