Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy używacie specjalnych kosmetyków do pielęgnacji po keratynowym prostowaniu?

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam sobie keratynowe prostowanie włosów i zastanawiam się, czy mam teraz myć włosy zwykłym szamponem i używać zwykłej odżywki, czy powinnam kupić jakieś specjalne?

Gość gość
A jaką keratynę kładłaś? Bo ja jak robiłam amazon keratin to od razu kupiłam sobie szampon i odżywkę po zabiegu. Generalnie te kosmetyki wydłużają działanie zabiegu keratynowego. Sama jestem ciekawa jak będzie.

Gość MkickaM
Ja robiąc true keratin dostałam porady od fryzjera i polecenie kupienia ich linii do domowej pielęgnacji :-) uważaj na inne kosmetyki,mogą łatwo wypłukać efekt i nie będziesz zadowolona wtedy tak bardzo :-) Dziwne ze fryzjer Ci nic nie powiedział ;-(

Gość gość
Szampon i odżywka satin po zabiegu keratynowym amazon keratin. Wydłużają działanie zabiegu keratynowego. Fajna tez jest maska Amazon Keratin która ulepsza proces rekonstrukcji włosów uszkodzonych chemicznymi zabiegami. Są w niej proteiny i olej arganowy które skutecznie nawilżają i wygładzają włosy.

Gość gość
A ja uwielbiam ich serum z olejkiem arganowym. W ogóle amazon keratin ma bardzo fajne produkty do pielęgnacji włosów.

Gość gość
tak, musisz miec specjalny szampon do pielegnacji- robilam w salonie i babeczka robila mi zabieg keratyną z Inoaru. przy okazji poradzila zakupic wlasnie z tej firmy szampon- pos progress. kupilam w zestawie z odżywką. no i keratyna trzyma sie ladnie,chociaz juz troche czasu uplynelo od zabiegu.

Gość gość
Ja miałam 3 razy wykonywany zabieg keratynowy za pierwszym razem używałam zwykłych kosmetyków .Przy kolejnych zabiegach zabiegach keratynowych używałam już marki na której pracuje fryzjerka INOAR i jak za 1 razem trzymał mi się zabieg 3 miesiące tak teraz powtarzam co 6 miesięcy :D

Gość gośćmajolka09
po keratynowym prostowaniu polecam uzywac do domowej pielegnacji absolut daymoist, rowniez z inoaru. obawialam sie, ze moze rezultaty po zabiegu szybko przemina, ale nic z tych rzeczy. wlosy ciagle wyglaldaja super :) :)