Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Operacja i gojenie rany

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu przeszłam operację i teraz mam kilka szwów na brzuchu. Niestety, szwy słabo się goją, lekarze mówią, że czasem tak jest. Mieliście takie doświadczenia? Co robiliście?

Gość gość
Próbowałaś tlenoterapii? Jest takie centrum atamed na Siennej, maja tam komory hiperbaryczne. Po sesjach z tlenem regeneracja po zabiegach i operacjach przebiega znacznie szybciej.

Gość gość
Upały tez nie sprzyjają, dużo lepiej rany goją się jak jest niższa temperatura

Gość gość
wejdz na stronę www.centrum-hiperbaryczne.pl tam poczytasz o skutecznym leczeniu trudnych ran pozdrawiam :)!

Gość gość
Na pewno trzeba dużo wietrzyć i wysuszac. Ja miałam operacje ginekologiczna i polecono mi stosowanie globulek Hydrovag, które własnie przyspieszają gojenie ran i chronia przed infekcjami intymnymi.

Gość gość
Ja polecam ATAmed. Moja mama po operacji leczyła rany w komorze hiperbarycznej i wszystko szybko bardzo ładnie się wygoiło, bez paprania.

Gość gość
Też słyszałem, że tlenoterapia jest bardzo skuteczna i zastanawiałem się nad całą serią w Atamed, ale tyle osób to poleca, że chyba skorzystam

Gość gość
Warto, moja babcia chodziła do atamedu ze stopą cukrzycową. Miała straszną ranę przez 1,5 roku, której nie mogła wygoić. A tlen pomógł!

Gość gość
No ja właśnie też sporo o tym ATAmedzie słyszałam. Czyli wygląda na to, że ta tlenoterapia faktycznie jest skuteczna!

Gość gość
Jasne że tlenoterapia hiperbaryczna działa! Ja raz do roku mam sesje w komorze w ATAmedzie, bo mam problemy skórne (związane z innymi schorzeniami). Bardzo mi to pomaga.

Gość gość
Wiadomo, że działa. Ale myślałem że tlenoterapia jest bardziej na reumatyzm i kontuzje, a nie wiedziałem, że też można ją stosować do gojenia ran!

Gość Likki
moim zdaniem kwestia czasu! i cierpliwości ;) przemywaj ranę Linoseptikiem, a dobrze będzie. możesz kupić go w aptece - duża butla wiec starczy na długo!