Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniołCiemności

Jak namówić na aborcję?

Polecane posty

Gość AniołCiemności

Witam. Jestem niepełnoletnią nastolatką, która zaszła w ciążę. Nie chciałam seksu, zgwałcił mnie wujek....Poszliśmy z rodzicami na policję, czeka teraz na proces. Dla pewności zrobiłam test ciążowy. Dwie kreski....Rodzice, zamiast pomóc mi załatwić aborcję zaczęli się cieszyć z wnuka. Chcę usunąć, niczego tak bardzo nie pragnę....Ale jak ich na to namówić? Nawet w Niemczech gdzie aborcja jest legalna bez rodziców pewnie mnie nie uwolnią od problemu...A gdybym celowo wywołała poronienie nie chcieli by mnie znać.... Pomóżcie..

Gość gość
Możesz usunąć ciążę z gwałtu. Nie potrzebujesz zgody rodziców jeśli masz powyżej 13 lat. Skonsultuj to z ginekologiem albo idź na policje, musisz złożyć wniosek do prokuratora, on o tym decyduje. Masz czas do 12 t c. Powodzenia, trzymam kciuki. Jeśli się nie uda zostają domowe sposoby na aborcję. Miałam taką samą sytuację, tylko trzy lata temu gwałt nie był ścigany z urzędu... musiałam skorzystać z drugiego sposobu.

Gość gość
Masz dużą szansę. Kazirodztwo plus gwałt to dwa przestępstwa. Sprawca złożył zeznania? Przyznał się? Ile masz lat?

Gość AniołCiemności
Mam 16 lat.

Gość gość
Nie namawiaj zalatw to sama. Prokurator wyraza na to zgodę a nie rodzice