Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ogrzewanie piecem gazowym w bloku ktoś ma?

Polecane posty

Gość gość

Czy ma ktoś mieszkanie w bloku ogrzewane piecykiem gazowym? Do tej pory było ogrzewanie z osiedlowej kotłowni, jednak umowy zostały wypowiedziane i zostaliśmy na lodzie. Każdy ma sobie zakładać indywidualne ogrzewanie. Czy gaz jest bezpiecznym rozwiązaniem? Czy warto inwestowac w tego rodzaju ogrzewanie? skoro sama instalacja wymaga wielu przeróbek w mieszkaniu?

Gość gość
up up

Gość gość
Według mnie najlepszym sposobem na ogrzewanie jest ogrzewanie systemowe. U mnie dostarcza je firma http://termika.pgnig.pl/ - to znacznie wydajniejszy sposób niż ogrzewanie piecem gazowym.

Gość edytkaaaaa
W bloku to nie wiem, ale w dom można ogrzewać gazem LPG, moi sąsiedzi mają od nich gaz i są zadowoleni. Firma sama dba o dostawę i robi to na najwyższych standardach, nawet sprawdzają uziemienie.

Gość gość
My nie w bloku mamy gaz tylko w domu. Wprawdzie sieci gazowej jeszcze nie ma u nas ale mamy zbiornik LPG i w zupełności wystarcza. A do tego wyjątkowo nam z nim wygodnie!

Gość gość
W bloku nie wiem jak to wygląda, ale ja mam domek, 96m2, częściowo ocieplony. Ogrzewanie gazowe[ nastawione na 20 stopni dzień, noc- 16] plus kominek . Kocioł dwufunkcyjny -ogrzewanie, ciepła woda i gotowanie na kuchence gazowej. Miesięcznie[liczone przez cały rok] wychodzi 230 zł zimą [od chłodnych wieczorów wrześniowych do chłodnych nocy majowych]dogrzewamy salon drewnem spalanym w kominku, ok 3m3, koszt ok. 520 zł. Przy współpracy kominka temp. w salonie i na parterze ok. 25-26 stopni, na górze w sypialniach ok. 18 [często przy zakręconych grzejnikach, ale otwartych drzwiach. Codziennie jednak w kominku nie palimy, wówczas na termostacie podwyższamy temp. do 22 stopni.

Gość gość
U mnie w domu firma http://pionis.pl/ montowała instalację grzewczą. Sprawdza się bardzo dobrze, ogólnie jestem zadowolony z usług.