Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ma któraś w domu kwiatka tzw. ,,gwiazdę betlejemską ?

Polecane posty

Gość gość

Mieliście w tym roku w czasie świąt taką roślinę? Co się z nią stało, jak teraz wygląda ? Czy potrafi któraś się nią zajmować by przetrwała dłużej niż kilka miesięcy?

Gość gość
Ja mam tę roślinę! Zawsze ją wywalałam do kubła około lutego bo marniała ale w tym roku nie wywaliłam! Choć całą gleba przesiana była białym dziadostwem, pleśnią i nie wiem czym jeszcze a roślina konała! Zaczęłam się z nią dzielić wodą mineralną z dużą ilością soku z cytryny-odżyła w przeciągu trzech tygodni a niedługo po tym pojawiły się jej pączki liczne coraz liczniejsze! Dzieliłam się z nią tą mineralką z sokiem dwa razy w tygodniu bo zauważyłam że w takim mniej więcej tempie wypija:) W tej chwili to jest dźungla jasnozielonych listeczków,czerwonych też ma dużo! Kwitnie na potęgę! Nie wiem czy w ogóle kiedyś przestanie, wygląda jakby wpadła w trans kwitnienia! Mówią że powinna zimować czy coś w tym stylu-moja nie zimuje jak na razie i liczę na to że nigdy nie będzie;)

Gość gość
08:27 A patrząc na stronę do której link podałaś i zdjęcia roślin o których mowa w temacie, to myślę sobie że znalazłam nowy sposób na tą i wiele innych roślin, bo te ze zdjęć wyglądają przy moich bardzooo mizernie.

Gość gość
Mam na kazde swieta i zawsze mi usychaly. W tym roku jedna przezyla, wlasnie wczoraj przesadzilam ja do wiekszej doniczki. Stala za zachodnim oknie w kuchni i po swietach czesto zapominalam ja podlewac, miala czasem tak sucho, ze szok. Moze to jest sekret. Teraz jest duza i zielona ale nie kwitnie jak u pani powyzej.

Gość gość
Moją właśnie wykończyło częste podlewanie. Fakt, że lalam wodę na spodek, więc myślałam, że weźmie sobie tylko tyle, ile potrzebuje :-) Ale ja nigdy nie miałam ręki do kwiatków ;-)