Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wg was jestem frajerką?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio cos takiego uslyszalam na temat kobiet zyjacych bez slubu. a wiec: Mamy syna. Slubu nie mamy. na brak pieniedzy nie narzekamy. Moj nie-maz wysyla mi przelew 3 tys co miesiac. Za ta kwote kupuje jedzenie, chemie, itp. Wszystkie grubsze wydatki, zakupy ubraniowe pokrywa on - zazwyczaj. Mam tez pomoc domowa, wiec przy sprzataniu sie nie przemeczam. Pracuje w domu, robie drobne rzeczy w ksiegowosci i biurowe. Rozkrecam tez wlasna dzialalnosc. Jest mi generalnie dobrze. Ale ostatnio uslyszalam dziwne okreslenia na sytuacje zyciowa podobna do mojej. Nawet od swojej matki. Zaczela temat tego, ze dom nie jest przepisany tez na mnie i ze przeciez mamy dziecko i w razie czego nie powinnam zostac na lodzie.. Kiedy kupil mi auto - to samo. Pierwsze pytanie - czy przepisany na mnie czy na siebie? Ja zwyczajnie cieszylam sie z auta i nie zwracalam uwagi na taki szczegol. Jestem w sumie mloda - mam 23 lata, moj facet jest ode mnie sporo starszy. Wczesniej nie myslalam o tym aspekcie zwiazku, ale teraz zaczynam. Nie widze sensu brac slubu z rozwodnikiem, zreszta sama idea do mnie nieszczegolnie przemawia (chce uniknac rozczarowan, wole chciec z kims byc niz musiec) ale moze jednak sie myle? Moze on powinien miec wobec mnie jakies prawne zobowiazanie?

Gość gość
No troche jestes...jak cie facet wymieni na nowszy model to zostajesz z niczym. Moja kolezanka tak miala, taka byla szczesliwa, pielegnowala dom, a ten sie zakochal i ja zostawil z niczym. Mial pol domu i samochod przepisac na dziecko, ale w ostatniej chwili stwierdzil ze nie bedzie frajerem. Ona w wieku 40 lat znalazla prace w callcenter i wynajmuje mala klitke. Facet placi alimenty na dziecko, ale ci z tego....

Gość gość
Gdyby mu sie cos stalo to zostajesz wyrzucona na bruk. Niestety takie w Polsce prawo.