Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam depresje i żadne leki na mnie nie działają. Kto z was ma podobnie ?

Polecane posty

Gość gość

jak żyjecie ? bo ja juz przestałam chodzic do psychiatry, to bez sensu, szkoda mi pieniedzy na leki ktore łykałam jak cukierki albo ktore powodowaly straszne tycie i sennosc

Gość gość
Miałam to samo, okazało się że mam skrajny niedobór witaminy D. Zrób sobie badania i zacznij suplementację od dużych dawek, nawet 12000 uj przez pierwsze dwa miesiące, później możesz schodzić do 8000 przez kolejne 2 miesiące, a później 4000 profilaktycznie. Na mnie też nic nie działało, a po witaminie D jestem jak nowo narodzona, i to już mniej więcej po tygodniu zażywania takiej końskiej dawki. Jakby mi ktoś mózg z tej zaćmy wyprał. Zawsze miałam nawroty depresji, teraz tego nie mam.

Gość gość
witamine D brałam przez dluzszy czas 4000 jm dziennie, zadnych efektow, niczego nie poczułam

Gość gość
Mi pomogła zmiana otoczenia, doszłam do wniosku że rodzina, znajomi i moje dawne miasteczko powoduje, że mam depresje, dawne wspomnienia, taka psychiczna blokada, ciągle rozmyslanie. Gdy sie wyprowadzilam, poznalam nowych znajomych to depresja stopniowo zanikała :)

Gość gość
Bo 4000 to przy skrajnym niedoborze bardzo mało, tyle to się bierze jak już masz unormowany poziom, żeby nie spadał. Do tego trzeba to robić sumiennie i systematycznie, aż się organizm nasyci. Ale tak jak mówię, najlepiej zrobić najpierw badanie krwi. Ja jak miałam depresję, to oprócz wit d brałam jeszcze kwasy omega, magnez, cynk, wit. c, koenzym q10. To mi pomogło bardzo, w przeciwieństwie do różnych psychotropów na receptę. Ale rzeczywiście się pilnowałam, żeby nie pominąć ani jednej dawki przez pierwsze 2-3 miesiące. Do tej pory biorę i staram się to robić regularnie, ale jak raz na jakiś czas zapomnę to nie robię dramatu.

Gość gość
Ja ogólnie uważam, że kto ma być nieszczęśliwy, to będzie.