Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2016 Mam 20 lat i chłopaka jesteśmy razem 2 lata. Chciałabym mieć kiedyś dziecko, ale z drugiej strony mnie to bardzo przeraża. Boję się, że będę miała potem rozstępy, obwisłą skórę na brzuchu lub że utyję po ciąży. Że obwisną mi piersi. Słyszałam również, że zwiększają się istniejące żylaki i robią się hemoroidy. Poza tym nie chciałabym mieć cesarki a poród naturalny bardzo mnie przeraża ten ból. Przecinanie pochwy też jest okropne, może się źle zszyć i potem są problemy w sprawach łóżkowych, a też część kobiet po porodzie nie trzyma moczu. Jeśli chodzi o noworodka to nigdy nie miałam styczności z dziećmi. Te ciągłe płacze, kolki, przewijanie jest okropne. Do tego trzeba z nim być 24 godziny na dobę, nie ma czasu dla partnera. Kryzys małżeński, lęk separacyjny u dziecka. Te wszystkie obowiązki są okropne a wy co o tym myślicie. Dodam, że planujemy ślub i jego rodzice już zaczynają przygadywać nam o ślubie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach