Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Resocjalizacja i profilaktyka spoleczna czy warto studiowac ?

Polecane posty

Gość gość

Wybieram sie w tym roku na studia i nie wiem co wybrac :/ chiałabym cos takiego o mozliwie szerokim zakresie jesli chodzi o prace...Z racji tego ze jestem po bio-medzie myslałam o ratownictwie medycznym czy kosmetologii ale tez o logistyce czy bezpieczenstwie wewnętrzynym ale co do kazdego z tych kierunków opinie sa podzielone ;) zaczęłam sie tez zastanawiac nad resocjalizacją i profilaktyką społeczną, co sądzicie ?

Gość gość
Po pierwsze to raczej źle miejsce na to pytanie bo to forum akurat jest dla osób które są za granicą poza Polską. Wiec mało kto odpowie.

Gość gość
Jeśli jesteś po biol chemię dziewczyno to masz szansę o ile matura dobrze poszła na kierunki medyczne. Zadna resocjalizacja czy praca socialna albo bezpieczeństwo bo takie kierunki wybiera się ale ze względu ze bo to moje hobby czy coś a i tak pracy nie będzie. Jak juz iść na studia to takie gdzie znajdzie się prace albo nie iść wcale. Najlepiej medycyna stomatologia ratownictwo medyczne czy pielęgniarstwo ( na to zapotrzebowanie będzie zawsze i prace znajdziesz bez problemu, w polsce mało płatna ale jest a za granicą jeśli znasz język bez problemu znajdziesz prace. ) jesteś na tyle wygranej pozycji bo po biol chemię i masz szansę. Lepiej się pomęczyć teraz i iść na studia medyczne nóż na jakieś mieszanki soolezno humanistyczne i mieć prace i spełniać się zawodowo niż potem żałować bo się poszło na takie bezpieczeństwo wewnętrzne a potem na kasę w sklepie nie chcą przyjąć. A po pielegniarstwie , ratownictwie medycznym juz po licencjacie można pracować w zawodzie. No jeszcze farmacja i fizjoterapia ( ale tutaj to już ciężko z praca po studiach).