Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągle płacząc 5 tygodniowy noworodek

Polecane posty

Gość gość

Witam.Moje dziecko skończyło właśnie 5tydzień i od urodzenia ciągle placze wieczornymi porami zaczyna o 19 a kończy o 1nad ranem,placz z krzykiem,zaczyna prostowanie nogi i macha rękoma.Juz nie wiem co robić,najgorsze jest to że ciężko ja uspokoic.Bylismy u lekarza który stwierdził że to kolka ale nic nie pomogło,później stwierdzili że to refluks,chociaż nie ulewa jej się po każdym posiłku i dalej nic.

Gość gość
Moja dziewczynka tez ciagle plakala, calymi dniami i nocami, w koncu poszlam z nia do osteopaty.Okazalo sie, ze miala wszystkie kosci poprzestawiane lacznie z karkiem. Po paru wizytach sie poprawilo.

Gość gość
idzcie z małą do innego lekarza, najlepiej prywatnie, raczej kolka, biedne dziecko cierpi, a i 5tygodniowe dziecko to niemowlę, noworodek jest od urodzenia do ukonczenia miesiaca zycia

Gość gość
dziś tak miala kosci poprzestawiane i nikt nic nie zauwazyl, idz p******ic glupoty gdzie indziej glupia kretynko

Gość gość
Dodam jeszcze że na rekach noszenie też nie pomaga bo jak zacznie krzyczec to jeszcze gorzej.Prosze was może też niektóre z was miały tak samo i znalazlyscie tak zwany złoty środek.Bo raczej normalna rzeczą to nie jest ,że płacze noc w noc już 5 tydzień.

Gość gość
Od kolki sur nie umiera przejdzie jej samo po 3 miesiącu ot uroki macierzynstwa

Gość gość
Niemowlę tak dokładnie,przepraszam bo ja nie wiem już jak żyje.Nie mieszkam w Polsce tylko w Anglii.Daje malutkiej espumisan 3-cia dobę 4razy dziennie po 6kropli,jak narazie efektów nie widać.Ona płacze a ja razem z nia.Masuje jej też brzuszek ale nic nie pomaga.Np.jesli w ciągu dnia idziemy na spacer i zakładam jej czapeczke to też czasem wpada w szal.

Gość gość
a czym ją karmisz? kp czy mm?

Gość gość
autorko, to jest normalne - kolka. nic tu nie poradzisz, musisz przeczekac, poprawi sie na pewno po 3 miesiacu. nie szukaj na sily choroby skoro juz bylas u pediatry. jezeli masz dostep, podawaj dziecku lefax pod wieczor (kiedy zaczyna sie "jazda") bo to jest preparat ktory nie wchlania sie tylko jest wydalany od razu a pomaga dziecku pozbyc sie gazow. pamietaj o odbiciu, nawet jezeli masz czekac te 20 minut. sproboj ponosic dziecko w pozycji pionowej np. w chuscie albo nosidelku (w kazdym razie brzuch do brzucha) u nas bardzo pomagalo. a histeria przy zakladaniu czapki to odzielna bajka (ten typ tak ma i tyle) tez z wiekiem przechodzi.

Gość gość
Ja podawałam espumisan po 6 kropli przy każdym karmieniu. I masowalam brzuszek po jedzeniu nawet przez pil godziny żeby odgazować dziecko. Ale na tak silne kolki to raczej nic nie pomoże trzeba przeczekać. Jeżeli karmisz mm możesz spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy

Gość gość
Jak ma 5 tygodni to jeszcze prawie dwa miesiące męki was czeka

Gość gość
Ja karmiłam mm i rano do mleka i wieczorem dawalam po 5 kropli espumisanu. z reguly pomagalo a jesli zdarzylo sie ze miala kolke to pomagala ciepla pieluszka na brzuch i zawsze szybo mijalo

Gość gość
Nic na to nie poradzisz, bo kolka wynika z niedojrzałości układu pokarmowego. U nas pomagała suszarka na brzuch, albo inne źródło ciepła. Ale generalnie suszarka działała dwutorowo, ciepło rozluźniało brzuszek, a szum uspokajał.

Gość gość
Moja też ciągle krzyczała... Uhhhh pamiętam to jak dziś... Nie miała kolek ale poprostu płakała o wszystko... I jedyna rada to przeczekać kiedyś to minie...